”Jos mua aletaan haukkua, kieltäydyn esiintymästä, sillä en hyväksy sellaista” – haastattelussa MC Koo

MC Koon 30-vuotisjuhlissa esiintyy iso liuta suomiräppäreitä. Kyseistä Salamarock-tapahtumaa vietetään Tavastialla ensi tiistaina.

09.10.2021

Tiistaina 12.10. Tavastian lavalle nousee lukuisia artisteja Eevil Stööstä Stepaan ja Gaselleista Sofaan, kun MC Koon 30-vuotisjuhlat valtaavat paikan. Salamarock-nimellä kulkevan tapahtuman tuotot ohjataan kokonaisuudessaan Tansaniassa sijaitsevan nuorten koulutus- ja liikuntakeskuksen kunnostukseen. MC Koo kertoi Rumballe tunnelmistaan syntymäpäiväjuhlien kynnyksellä sekä tulevista käänteistä musiikkinsa suhteen.

Miltä tuntui täyttää 30 vuotta?

”Kivalta se tietenkin tuntui, ei siinä mitään. Odotan juhlatunnelmaa ensi tiistaina, kun pääsee fiilistelemään synttärijuhlaa Tavastialla niin iloisesti kuin voi.”

Salamarock suunniteltiin yhdessä All Day -ohjelmatoimiston, LiiKe ry:n ja Lyhty ry:n kanssa. MC Koo kertoo astelleensa All Dayn toimistolle ja kertoneensa, että haluaisi 30-vuotisjuhlat, joihin kutsuttaisi kaikki hänen lempiartistinsa.

”Päätimme yhdessä artistit, ja siinä se. Tavastialla esiintyvät kaikki kovan luokan suomiräppärit, eli Eevil Stöö, Hassan Maikal, F, Laineen Kasperi, Haamu, Stepa, Jesse Markin, Gasellit, Sofa ja Aivovuoto, kaikki lempityyppejäni. Aion tietysti esiintyä myös itse ja olla pää-boy, se joka vetää viimeisen korren ylös ja näyttää, että olen tullut takaisin!”

Kaikki Salamarockista tulevat tuotot ohjataan Tansanian Mtwarassa sijaitsevan nuorten koulutus- ja liikuntakeskuksen kunnostukseen.

”Olen ollut kaksi kertaa Tansaniassa. Joitakin vuosia sitten olin siellä perheeni kanssa juhlimassa LiiKe ry:n perustajan Ari Koivun 50-vuotisjuhlia, ja siellä oli kyllä todella huikea meininki.”

LiiKe eli Liikunnan KehitysYhteistyö on suomalainen kansalaisjärjestö, joka on toteuttanut liikunnallisia kehitysyhteistyöhankkeita vuodesta 2001, muun muassa juuri Tansaniassa. Keskuksessa, johon Salamarockin tuotot ohjataan, otetaan huomioon erityisesti kehitysvammaiset nuoret, joille järjestetään liikuntapäivien lisäksi puutarhuri- ja ravintolatyöntekijäkoulutusta.

 

 

MC Koo kertoo, ettei Salamarock suinkaan ole ainoa tiedossa oleva keikka, vaan tulevaisuudessa häämöttää lukuisia kiinnostavia esiintymisiä.

”Keikkoja nähdään mahdollisesti jo loppuvuodesta, mutta viimeistään ensi vuoden alussa, sillä silloin on yksi isompi buukattuna, ja lisää keikkoja tulee varmasti. Lisäksi ensi vuodelta voi odottaa jättimäistä festarikesää. Odotan festareita myös siksi, että pääsen näkemään omia lempibändejäni. Tykkään esimerkiksi Tehosekoittimesta todella paljon, ja niiden Kaikki nuoret tyypit -biisi on tuonut elämääni kovasti hyvää.”

”Yksi asia, jonka aion tehdä festareilla selväksi on se, että kehitysvammaisuus ei ole kenenkään pilkkaamisen aihe. Jos mua aletaan haukkua, kieltäydyn esiintymästä, sillä en hyväksy sellaista. Toivon, että mua kunnioitetaan, ja jos niin ei tapahdu, sanon ihan suoraan, sillä se ei ole leikin asia. Mutta ei se nykyään ole lainkaan yleistä. Neljä vuotta sitten joku saattoi tulla hassuttelemaan asiasta, ja ne saivat kyllä kuulla, että parempi olla hiljaa. Mutta pitkään aikaan ei ole tullut minkäänlaista negatiivista palautetta, vaan enemmänkin on tykätty ihan sikana.”

Tulevaisuudessa MC Koolta kuullaan myös uusia biisejä.

”Teemme musiikkia yhdessä Lossi T:n ja Lilli Aron kanssa. Yleensä kuuntelemme yhdessä biittejä ja kirjoittelemme samalla. Värssyni voivat kertoa mistä vain: elämästä, kuolemasta, surusta, vihasta. Viimeksi olemme työstäneet Hima-nimistä biisiä, jonka tuotannosta vastaavat Recluse Crew:n Staffro ja Flam. Sama jengi on tuttu myös Kolamiehen tuotannon takaa.”

”Meillä on biisiä vireillä myös SlowHillin (Slow ja Tapani Rinne) kanssa. Edelliseltä ep:ltäni löytyvässä Kesän lapsi -biisissä oli mukana RinneRadio, jonka myötä tutustuin Tapani Rinteeseen. Hän on aivan mahtava jätkä.”

 

 

Ensi tiistaina siis juhlitaan isosti, mutta pitkään aikaan se ei ole ollut mahdollista. MC Koo kertoo pandemian vaikuttaneen hänen elämäänsä merkittävästi, sillä lähes kahteen vuoteen ei ollut mahdollista tehdä muuta kuin etätöitä.

”Se oli sellaista, että meni täysin hermot siihen neljän seinän sisällä rämpimiseen. Nyt lupaan, että kun vihdoinkin pääsen esiintymään, aion olla ilman maskia. Esiintyminen on mulle tärkeä juttu, eikä maski kuulu siihen. Mutta kuten sanottu, odotan illalta paljon. Stepalta haluaisin kuulla Vapaapäivä-biisin, sillä rakastan Stepan vanhaa tuotantoa. Gaselleilta taas haluan kuulla Imus-biisin, ja odotan, että he tekevät jonkunlaisen yllätyksen. Myös Eevil Stööltä odotan hurjaa yllätystä, sellaista että pyörryn hämmästyksestä. Lopuksi esiinnyn itse, ja lupaan, että kaikki tärkeät kappaleeni tulevat. Aion pyytää kaikki artistit lavalle, jotta voimme yhdessä laulaa biisejäni.”

”Rumban lukijoille haluan sanoa, että muistakaa lukea meikästä juttu ja levittää sitä eteenpäin. Ja ostakaa lippuja Tavastialle, niin pidetään hauskaa!”

 

Salamarock: MC Koo 30v Party w/ Special Guests
Ti 12.10.2021 Tavastia, Helsinki (liput)

 

Lisää luettavaa