”Joskus se näyttäytyy romanttisempana kotiseuturakkautena, joskus ylpeänä kukkoiluna, joskus sopivana provokaationa” – vahvasti juuriaan edustava räppäri julkaisi kappaleen duunareille

Brädi jakaa arvostusta pikkukaupunkeihin.

08.10.2022

Brädi julkaisi eilen singlen, joka toimii eräänlaisena symbolina hänen omalle räppikasvatukselleen. Meilläpäin -kappaleessa nimittäin kuuluu yksi räpille ominaisista asioista, eli omien juurien ja kotikaupunkien edustaminen. Biisissä jaetaan arvostusta ja kiitosta kaikelle sille kovalle työlle ja pyyteettömälle tekemiselle joka kulissien takana pitää yhteiskuntaamme pystyssä.

”Oma kaupunki, oma jengi – mitä muutakaan sitä edustaisi? Se iski mulle heti junnuna tosi kovaa, ja sopi myös urheilujätkälle”, Brädi kertoo. ”En keksi montaa tyyppiä, joka olisi enemmän lahtelainen – ja ylpeä siitä – kuin minä. Ja hyvä niin. Mä annan lahtelaisuuden ja tietyn ’maalaisuuden’ kuulua mun musassa aina: joskus se näyttäytyy romanttisempana kotiseuturakkautena, joskus ylpeänä kukkoiluna, joskus sopivana provokaationa. Meilläpäin ei ole varsinaisesti Lahti-biisi, vaan siinä puhutaan oikeastaan koko kehien, pintapiirien ja muiden hype-kuppikuntien ulkopuolisen Suomen nöyrien blue collar -duunareiden nimissä.”

Hitaammanpuoleisen ja tunnepitoisella ilmaisulla kyllästetyn kappaleen kertosäkeestä vastaa Kimmo Härmä.

”Koin, että kertosäkeeseen tarvittiin enemmän voimaa ja osaamista, mitä itse pystyin antamaan, ja kutsuin hätiin miehen menneisyydestäni”, Brädi perustelee ratkaisua. ”Kimmo Härmä asui lapsuudessani kanssani samassa rapussa. Olin niitä meidän talon pieniä, ja Kimmo isoja poikia. Ihailin sitä nuorta rokkaria, aikana, jolloin itse käytännössä söin vielä hiekkaa.”

”Vuosien varrella on ollut hauska nähdä Härmän pompsahtelevan esiin milloin jonkun bändin keulilla, milloin soolona, milloin valloittamassa The Voice of Finland -lavaa. Nyt, kun tarvitsin vahvaa, suomalaista miesääntä, muistin Kimmon. Symbolisesti, ja muutenkin, tosi hieno juttu, että mies lähti messiin. Poutakadun pojat, Lahen Mukkulasta, viimein yhdessä!”

Kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa