Joululevyllä voi tehdä hyvät massit! – Tämä yli 20-vuotias jouluhitti on tuonut tekijöilleen jo kymmeniä miljoonia

All I Want for Christmas Is You on osoittautunut aika tuottoisaksi kappaleeksi.

Joulusingle voi olla artistille kuin artistille hyvä eläkesijoitus, sillä jos kappale jää elämään, se palaa radiosoittoon kerran vuodessa ja kerryttää kivasti tuloja.

NME listasikin tuoreessa blogipostauksessa tunnettujen joulukappaleiden tuottoja, ja ylivoimaiseksi voittajaksi selviytyi Mariah Careyn kappale All I Want for Christmas Is You. Kappaleen kerrotaan tuottaneen tekijöilleen jo peräti 50 miljoonaa dollaria.

All I Want for Christmas Is You julkaistiin vuonna 1994 sekä singlenä että Careyn neljännellä studioalbumilla Merry Christmas, joka sisälsi tunnettujen joululaulujen lisäksi uutta materiaalia. Hittikappaleen kirjoittivat ja tuottivat Carey ja Walter Afanasieff.

All I Want for Christmas Is You oli ilmestyessään valtava listahitti, ja ainakin Isossa-Britanniassa se oli myös vuosikymmenensä soitetuin joululaulu. Kappaletta ovat pitäneet elossa myös monet cover-versiot, sekä Careyn omat uudet äänitykset. Carey levytti biisin uudelleen myös toiselle joululevylleen, ja vuonna 2011 hän esitti sen duettona Justin Bieberin joululevyllä.

Suomessa joulunajan soitetuin kappale on monena vuonna ollut Wham! -yhtyeen iki-ihana Last Christmas, mutta sen tuotot eivät ole yltäneet läheskään samoihin lukemiin kuin Mariah Careyn hitin. NME:n mukaan vuoden 1984 jouluhitti on tuottanut tekijälleen George Michaelille ”vain” 412 000 puntaa, eli noin 564 000 euroa.

KORJAUS 24.12. klo. 10.45

George Michaelille ilmoitetut tulot olivatkin pelkästään tältä vuodelta, eli Last Christmas lie tuottanut melkoisesti vuosien varrella. Pahoittelemme virhettä.

Lisää luettavaa