Juha Vainio -palkinto pitkän uran tehneelle M.A. Nummiselle – Lyyti palkittiin parhaasta sanoituksesta

Rumba onnittelee!

27.07.2023

Juha Vainio Rahaston jakaa joka vuosi Juha Vainio -palkinnon. Tänä vuonna se annettiin pitkän uran tehneelle M.A. Nummiselle. Numminen vastaanotti palkinnon tänään torstaina Kotkan Meripäivien yhteydessä palkintojenjakotilaisuudessa.

Raati perusteli päätöstä näin:

”Mauri Antero Numminen on ehtinyt luoda 60 vuodessa kulttuuriperinnön, jonka keskeinen osa koostuu lauluista ja laululyriikasta. Tunnistettavan lauluäänen lisäksi Numminen on luonut omaleimaisen tavan käyttää suomen kieltä kekseliäästi, humoristisesti, vapaasti ja svengaavasti. Nummisen kaikessa tekemisessä taidemusiikista lastenlauluihin ja jazziskelmistä undergroundiin kuuluu hänen rakkautensa suomen kielen monimuotoisuuteen. Nummisen 1960-luvun kielisosiologian opinnot ja tutkimukset stadin slangista sekä Somerniemen murteesta ovat saaneet luontevaa jatkoa elämänurasta, jossa suomen kielen vivahteet ovat olleet avainasemassa.”

Juha Vainio -palkinnon summa on 6000 euroa. Se on jaettu vuodesta 1991 lähtien.

Tilaisuudessa jaettiin myös Vuoden 2022 sanoitus -palkinto. Tämä palkinto meni Lyytin kappaleelle Ennätyshelteet. Tuon kappaleen voit kuunnella alta.

 

Lisää luettavaa