Jumalaisen kaunista indietä Suomesta – eräs vuoden parhaista levyistä ennakkosoitossa

Rami Vierula sooloilee suomeksi.

30.08.2023

Rami Vierula julkaisee syyskuussa Erämaahan-nimisen albumin. Modernimmat avainsanat olkoon vaikkapa War on Drugs, Fleet Foxes ja unenomaiseen psykedeliaan luottavat yhtyeet, jos nyt pakko jotain nimiä on hatusta heitettävä tämän suhteen. Menneisyyden suhteen Vierulan musiikki nojaa C86-skeneen ja Cherry Recordsin albumeihin.

Vierula on tunnettu muun muassa Delay Trees -yhtyeestä ja englanniksi lauletusta soolomateriaalistaan. Nyt hän julkaisee suomeksi lauletun soololevyn, joka on nyt ennakkosoitossa Rumbassa.

Artisti itse avaa uutukaistaan näin:

”Vaikka levyn äänityksestä on jo reilusti yli vuosi ja sävellyksestä vieläkin kauemmin, on Erämaahan silti ajankohtainen albumi. Sen tarinat tapahtuvat katastrofiemme maailmassa, jossa turvattomuus ja toivottomuus jyllää. Lauluissa kaivataan tarkoitusta ja merkityksellisyyden tunnetta. Niissä liikutaan lapsuuden lennokkaista toiveista kuolevan läheisen hauraisiin muistoihin. Etsitään jumalaa ja itseä, rajattomuutta ja rajoja, turvaa ja vapautumista”, Vierula kertoo ja jatkaa:

”En varmasti olisi julkaissut tai äänittänyt tätä albumia ilman jatkuvaa perseelle potkimista yhtyeeni ja lähipiirini toimesta. Marginaaliselle artistille tuttu huijarisyndrooma ottaa usein voiton, mutta tällä kertaa olen ylpeä saadessani jakaa Erämaahan kanssanne.”

Vaikka Vierula vastaakin kappaleiden tekemisestä soittaa levyllä monista indietuotoksista tuttuja nimiä. Bändiin kuuluvat Henri Lindström, Kaarlo Stauffer, Aapo Nieminen, Antti Hevosmaa sekä Eeva Vierula. Albumin levynjulkkareita juhlitaan näillä näkymin lokakuussa Helsingissä.

Kuuntele levy alta.

Lisää luettavaa