Kahden vuoden julkaisutauolta palaavan räppärin kappale nyökkää Three 6 Mafialle – mukana Stepa

Duck season.

25.10.2022

Matti Tamonen palasi viime viikolla kahden vuoden julkaisutauolta. Keltainen ankka -biisi on Roihis Musican julkaisema ja siinä vierailee Stepa. Lisäksi panoksensa kappaleensa ovat antaneet ruotsalainen tuottaja Sasac sekä skrätsien muodossa DJ Massimo.

Ennen tätä mainittua taukoa Matti Tamonen julkaisi vuonna 2020 viimeisimmän sooloalbuminsa Sama tulla pyörällä perästä. Artisti on vuosien mittaan tehnyt tiivistä yhteistyötä G-Miehen kanssa, ja muun muassa kuulunut Kolmiyo-kokoonpanoon Haamun ja tuottaja Mnstrmkk:n kanssa. Viime vuonna häntä kuultiin Organ!kin albumilla samassa kappaleessa Antisankarin ja Ainan kanssa.

Keltaisen ankan tiedote kertoo kappaleesta seuraavaa: ”Korona-aika ajoi taiteilijat ahtaalle. Useat alan osaajat alkoivat etsiä uusia näkymiä ja haasteita, kun varmuutta tulevasta ei ollut. Matti Tamonen selvisi näistä vuosista pysymällä iloisena, aurinkoisena ja tuotteliaana.”

Näinhän se biisin perusteella on, ja se käy ilmi ihan jo yleistunnelmaa kuuntelemalla. Kappaleen keltaisena lankana kulkee ankka, joka toimii symbolina pirteälle ja optimistiselle meiningille. Siipiä levitellään, horisonttiin lennellään, glitteri pöllyää ja toiveikkaat tulevaisuusnäkymät korostavat hilpeää ilmapiiriä. ”Viime vuos oli rankka, nyt oon fly, keltanen ankka”, Matti Tamonen sanailee samalla kun taustalla rullaa Three 6 Mafian Stay Fly -hitille kumartava raita.

Kun tehdään valoisaa kappaletta, Stepa on tietysti luontevin valinta tuomaan omaa aurinkoaan kappaleen kerroksiin. Mutta eipä Matti Tamonenkaan mitenkään tälle Stepan iloiselle sanailulle häviä, vaan kaksikko täydentää mukaansatempaavasti toistensa veikeitä tuumailuja.

Kuuntele biisi alta.

Lisää luettavaa