Kaikin tavoin ja kaikilla mahdollisilla tavoilla kusettaneelle Fyre Festivalin järjestäjälle tuomio – kuusi vuotta vankeutta

Paha taisi saada palkkansa ja kusettaja linnaa.

12.10.2018

Fyre Festival -sekoilun johtohahmo Billy McFarland tuomittiin eilen peräti kuuden vuoden vankeuteen lukemattomista petoksista. Korvauksia hän joutuu maksamaan peräti 26 miljoonan dollarin edestä.

Mikäli Fyre Festivalin tapahtumat eivät ole tuttuja, niin kerroimme asiasta vuonna 2017 mm. seuraavaa:

”Fyre Festival järjestetään tänä viikonloppuna Exumasin alueella Bahamalla. Liput luksusfestivaaleille maksavat halvimmillaan 4 000 dollaria ja kalleimmat tiketit kustantavat peräti 12 000 dollaria.

Lipun hintaan sisältyivät lennot Miamista festivaalialueelle, omat huvilat joissa yöpyä, huvijahdit joissa bilettää mallien kanssa ja bändejä kuten Major Lazer, Blink-182 ja monia muita.

Todellisuus näyttäisi olevan kuitenkin hieman toinen. Festivaalikävijät ovat lähettäneet Twitteriin ja Redditiin valtavat määrät kuvia, joissa näkyy ”luksusfestivaalien” todellisuus. ”Luksushuvilat” ovat todellisuudessa telttoja, jotka on pystytetty alueelle vähän sinne päin. ”Luksusateria” on kuvien perusteilla kaksi palaa valkoista leipää ja vihreää salaattia siinä kyljessä.

Kaiken tämän päälle festivaalialueella ei ole henkilökuntaa lainkaan. Matkatavarat on heitetty festarivieraille rekasta maahan. Tämän kaiken ihanuuden päälle festivaalialue on täynnä villikoiria. Osa festivaalivieraista on myös tapellut paikallisten kanssa.”

Festivaalisekoilu oli vain yksi oikeudenkäynnin syytekohdista. McFarland tuomittiin tämän lisäksi mm. lipunmyyntihuijauksesta, jossa hän kauppasi pääsylippuja Grammy-gaalan kaltaisiin tapahtumiin. Todellisuudessa mitään lippuja tapahtumiin ei ollut olemassa.

Lisää luettavaa