”Kajaanissa ei kuunneltu Kikkaa edes 90-luvulla” – Lasten Hautausmaasta tuttu Tuomo Mannonen debytoi sooloartistina

Mannosen ensimmäinen sooloalbumi ilmestyy myöhemmin tänä vuonna.

08.06.2022

Lasten Hautausmaa -yhtyeen pääasiallinen sanoittaja ja säveltäjä sekä kitaristi-laulaja Tuomo Mannonen lähtee soolouralle. Artistin ensimmäinen single Kikka ilmestyy ensi viikon perjantaina 17. kesäkuuta.

Synavoittoinen kappale eroaa Mannosen pääbändistä popimmalla ja iloisemmalla otteella, vaikka pieniä Hautausmaa -viboja on havaittavissa. Kitaroita biisissä ei kuulla nimeksikään, mutta bassoa riittää senkin edestä.

”’Kajaanissa ei kuunneltu Kikkaa edes 90-luvulla’. Kuulin tämän lauseen sivukorvalla jossain juhlissa, täysin muusta tarinasta irroitettuna. Aloin miettiä biisiä, jossa Kikan ihailija ei mahdu muottiin, eikä saa vastakaikua fanitukselleen. Lopulta hän lähtee junalla etelään ja tapaa Riihimäen asemalla vertaisensa”, Mannonen kertoo kappaleesta tiedotteessa.

Tuleva single on ensimmäinen lohkaisu myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä albumilta, jonka julkaisee Playground Music.

Kouvolalaisen Lasten Hautausmaan viides albumi Kevät ilmestyi helmikuussa ja nousi Suomen listakakkoseksi. Hautausmaan ohella Mannonen on tehnyt musiikkia Kivesveto Go Go– ja Kylmä Etelä -yhtyeissä, ja ollut säveltämässä soundtrackiä Ylen Loukko-dokumenttielokuvaan vuonna 2019.

Lisää luettavaa