Kaksi kultaa myynyttä albumia julkaissut kotimainen artisti inspiroituu uudella ep:llään reggaesta ja tarot-korteista

Auroran viiden kappaleen ep on uskaliaan elämäniloinen.

25.09.2022

Reggaeta ja pop-musiikkia yhdistelevä Aurora kokosi neljä jo julkaistua kappalettaan ep:ksi, jolta löytyy myös yksi kokonaan uusi biisi. Vettä kaivoon jossa vierailee Keko Salata, Puhu mulle, Ystävä (josta kirjoitimme täällä) ja Viaton ovat olleet kuunneltavissa jo ennestään, ja lisäksi nimikkobiisi Tule virtaan täydentää kokonaisuutta.

Viiden kappaleen mittaisen ep:n myötä vaikuttaa siltä, että Aurora on lähtenyt missiolle, jonka tarkoituksena on levittää ihmiskuntaan rakkautta, valoa, luottamusta ja toivoa. Kappaleissa muistutetaan asioista, jotka ovat ratkaisevan tärkeitä yksilöllisen ja myös kollektiivisen tasapainon kannalta, mutta joiden vaalimiselle ei normalisoidussa päiväjärjestyksessämme jostain syystä ole jätetty ollenkaan tilaa. Kovemmat arvot ja armottomampi itsensä piiskaamisen kulttuuri lienee monesti se automaattisempi ratkaisu kuin esimerkiksi itseen ja ulospäin kohdistuvan myötätunnon kultivoiminen, mutta Auroran ep:llä ei tarvitse pelätä kritisoiduksi tulemista.

Auroran missio on erityisen onnistunut. Lempeän laulun kautta artisti kertoo päätepisteeseensä saapuneesta ihmissuhteesta luopumisesta, avoimesti puhumisen tärkeydestä, viattomuuden vaalimisesta ja elämän virtaan vailla pelkoja astumisesta. Aihepiirit voivat näin lueteltuina kuulostaa banaaleilta, mutta ep:stä saa paljon irti kun vain kehtaa siirtää kyynisyytensä syrjään ja todella kuunnella.

Vaikka Auroran ilmaisutyyli on pehmeä, ovat ep:llä käsitellyt aiheet loppupeleissä suhteellisen rajuja siinä mielessä ettei näin puhtaan vilpitön tapa puhua näin herkistä teemoista välttämättä ole se kaikkein helpoin. Artistin tyyli on hänelle ominainen ja kaikin tavoin istuva, mutta jättää myös laajentamisen varaa. Revittelevämpikin ote voisi Auroran tekemänä nostaa musiikkiin kiinnostavaa tulta, muuttamatta kokonaisuutta silti kovaksi tai vieraannuttavaksi.

”Tekstillisesti olen hypännyt syvään päätyyn ja biisit ovat jonkinlaista keskustelua itseni kanssa tietoisuudesta, omasta arvomaailmasta ja jonkinlaisesta henkisyydestäkin”, Aurora kertoo. ”Tällä hetkellä tuntuu tärkeältä löytää kaikelle tekemiselle merkitys ja arvostaa elämää. Erityisesti mua on inspiroinut tarot-korttien symboliikka. Monet teksteistä sekä singlejen ja ep:n kannet ovat vaikuttuneet vahvasti näistä tarot-teemoista. Olen pyrkinyt hylkäämään kyynisyyden ja uskaltautumaan elämän vapaaseen virtaan.”

Artisti kertoo lisäksi inspiroituneensa tuottaja Mats Takilan kanssa William Orbitin 2000-luvun taitteen tuotannoista muun muassa Madonnalle ja All Saintsille. Lisäksi kokonaisuuden musiikillisesta maailmasta löytyy ripaus hiphopia sekä Carole Kingiä.

Auroran loppuvuoden keikat, joista osan hän vetää Puppa J:n kanssa, löytyvät jutun lopusta – niiden jälkeen Aurora vetäytyy noin vuoden mittaiselle keikkatauolle. Alta voit kuunnella Sonyn kautta julkaistun Tule virtaan -ep:n.

Aurora, syksy 2022:

06.10. Hunter’s Inn, Turku (Aurora & Puppa J)
14.10. Papana Baari, Inari (Aurora & Puppa J)
15.10. Night & Bar Qupla, Kuusamo (Aurora & Puppa J)
21.10. Telakka, Tampere (Aurora & Puppa J)
04.11. Pub Marjuska, Haapavesi
05.11. Foxy Night Club, Kristiinankaupunki
11.11. Tuoppi Pub, Oulainen
12.11. Hotelli Kampeli, Veteli
18.11. Kartanohotelli Saari, Reisjärvi
19.11. Wanha Mestari, Kauhajoki
25.11. Pihkuri, Viitasaari
02.12. Apollo, Turku
03.12. Déjà Vu, Nummela

Lisää luettavaa