”Kärsimyksen kyllästämät korttelit vetää puoleensa turistei niinku bordelli”: Kulttimuusikko teki väkevääkin väkevämmän paluun

Jontti on palannut!

09.12.2016

Kallion katujen oloista ikonisella Rata-äänite-albumilla vuonna 2007 Shakan kanssa faktoja kertonut Jontti julkaisee Koti6:n kanssa uuden albumin keväällä 2017. Albumin nimi on Leipäjono, josta voi päätellä ainakin sen, etteivät yhteiskunnalliset asiat ole vieläkään kaukana Jontin sydämestä.

Koti6-tuottajaduo on Jonttia kenties hieman tuntemattomampi tekijä suomalaisessa hiphopissa. Silti levynkeräilijän ja biittinikkarin muodostama tuottajaduo on toiminut suomihiphopin harmaana eminenssinä jo 90-luvun alkupuolelta lähtien.

Suomiräpin grand old man Jontti on yhä eräs suomihopin tinkimättömimpiä räppäreitä, kuten esimerkkilauseet uuden levyn ensimmäiseltä Sillan tällä puolen sydän on -sinkulta osoittavat:

”Kärsimyksen kyllästämät korttelit / vetää puoleensa turistei niinku bordelli – Sydän rikki näil kujil kattoo puupään perään / Frank ei tunne pulssii, uuteen aamuun herää.”

Yhteistyölevyn sinkkujulkkareita vietetään Helsingin Lepakkomies-baarissa lauantaina 10. joulukuuta, joten priimaa sisältävän hiphopin ystävät, ihmeessä sinne! Mukana on myös toinen Rumba-suosikki Musta-Lista, jomka uusimman singlen Tiet on pimeitä voi kuunnella Jontin ja Koti6:n sinkun tapaan alta. Priimaa!

Tapahtuman Facebook-sivun löydät täältä.

Lisää luettavaa