”Käytökseni gaalassa oli anteeksiantamatonta” – Will Smith pahoittelee toimintaansa

Näyttelijä on kirjoittanut julkisen anteeksipyynnön.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaan pidetystä Oscar-gaalasta on jäänyt päällimmäisenä mieleen Will Smithin ja koomikko Chris Rockin välikohtaus.

Rock vitsaili juontopuheessaan Smithin vaimon Jada Pinkett Smithin autoimmuunisairauden kustannuksella, ja vastauksena Smith marssi lavalle läimäyttämään koomikkoa. Noin tuntia myöhemmin näyttelijä vastaanotti palkinnon parhaasta miespääosasta roolillaan elokuvassa King Richard: Williamsien tarina.

Smith pyysi käytöstään anteeksi kiitospuheessaan. Kyynelehtivä mies aloitti vuoronsa kertomalla, että puolustaa aina perhettään raivokkaasti. Pahoittelunsa hän osoitti Yhdysvaltain elokuva-akatemialle, mutta ei Rockille.

Nyt näyttelijä on julkaissut sometileillään päivityksen, jossa hän pyytää käytöstään anteeksi myös Rockilta.

”Väkivalta on myrkyllistä ja tuhoisaa kaikissa muodoissaan. Käytökseni viime yön gaalassa oli anteeksiantamatonta. Vitsit kustannuksellani ovat osa tätä työtä, mutta Jadan terveydentilalla pilailu oli minulle liikaa ja reagoin siihen tunteella”, Smith kirjoittaa.

”Haluan pyytää anteeksi sinulta, Chris. Olen häpeissäni eikä käytökseni kuvasta sitä miestä joka haluan olla.”

Smith pyytää päivityksessä anteeksi myös gaalan tuottajilta, osallistujilta ja katsojilta sekä toistamiseen Yhdysvaltain elokuva-akatemialta. Lue teksti kokonaisuudessaan jutun lopusta.

Tiistaina aamuyöstä julkaistussa Instagram-päivityksessä kommentointi on poistettu käytöstä eikä tykkäysmäärä ole näkyvillä. Facebookissa vastaavaa julkaisua on kommentoitu 212 tuhatta kertaa, jaettu 250 tuhatta kertaa ja siihen on reagoitu 1,6 miljoonaa kertaa tämän jutun kirjoitushetkellä.

Julkaisu on kerännyt huomattavasti jopa ylistäviä kommentteja, mutta kaikki eivät ole katsoneet Smithin toimintaa läpi sormien.

”Kunnioitan tätä anteeksipyyntöä ja se vaikuttaa vilpittömältä, mutta sinun tulisi hakea apua. On kuitenkin tärkeä askel eteenpäin, että pahoittelit käytöstäsi”, kirjoitetaan eräässä kommentissa.

”Anteeksipyyntöä tai ei, pidin siitä mitä teit. Itse asiassa rakastin sitä. Mutta oikeasti, se vitsi meni yli rajojen”, todetaan toisessa viestissä.

Lue Smithin päivitys alta:

Smithin ja Rockin välikohtaus näytti siis tältä:

YouTube video

Lisää luettavaa