”Kirjoitin kappaleen sanat yhdeltä istumalta” – parhaillaan ep-levyä työstävä Idaliia julkaisi ensimmäisen singlensä

Debyyttisingle Lähden sai syntynsä matkalla Kroatiassa.

07.07.2024

Ensiaskeliaan omalla artistiuralla ottava laulaja-lauluntekijä Idaliia on julkaissut ensimmäisen singlensä.

Perjantaina päivänvalon nähnyt Lähden rohkaisee kuuntelijaansa nauttimaan hetkestä sekä päästämään irti arjen tuomista huolista ja murheista. Kappaleen sanoitus ja sävellys on artistin omaa kädenjälkeä, kun taas tuotannosta vastaavat Joona Karsimus sekä Mikko Aaltio. Parhaillaan Idaliia työstää myös ensimmäistä ep-levyään, josta tuore single antaa esimakua.

”Olin ajellut Euroopan halki pakettiautolla ja herännyt auringonpaisteeseen Kroatiassa meren rannalla. Etäisyys kaikista arjen asioista sai aikaan sen, että kirjoitin kappaleen sanat yhdeltä istumalta ja sävellyksen viimeistelin heti kotiin päästyäni. ”Lähden” kiteyttää fiiliksen siitä, kun antaa itsellensä luvan unelmoida, olla vapaa ja hetken huoleton”, Idaliia kertoo kappaleestaan ja sen syntyprosessista.

Helsingistä kotoisin oleva Idaliia eli Ida-Maria Tunturipuro on tehnyt musiikkia jo pienestä pitäen. Kappaleidensa sanoituksiin artisti ammentaa inspiraatiota niin omasta kuin läheistensä elämästä – vaikutteita on kuultavissa myös monista menestysartisteista, kuten Ellinoorasta, Iltasta ja Vilma Alinasta. Idaliian musiikki on suomenkielistä poppia, johon sisältyy myös elektronisia elementtejä.

Kuuntele deyyttisingle alta.

Lisää luettavaa