Kirsikankukkia ja Grateful Deadia – Pekko Käppi ja Laura Moisio duetoivat

Ensisoitossa kolmas single K:H:H:L:n tulevalta levyltä.

Konsta Leppänen

Pekko Käppi & K:H:H:L on julkaissut tulevalta Aamunkoi-albumiltaan singlet Valaita, joka voisi olla J. Karjalaisen laulukirjasta, ja romuluisesti rokkaava Minotauros. Nyt Rumballa on ilo tarjota ensisoitto perjantaina ilmestyvälle Kirsikankukkia-singlelle.

Kappaleella Käppi jakaa lauluvastuun Laura Moision kanssa. Vierailijaksi merkityn Moision ääntä on kuultu myös aiemmilla K:H:H:L-levyillä, muttei aivan näin suuressa roolissa. Deadheadiksi identifioituva Käppi on tuskin pahoillaan, jos kuulemme Kirsikankukkia-kappaleen countryvivahteisessa folkballadissa kaikuja Grateful Deadin American Beauty -albumin rauhallisimmista hetkistä.

Aamunkoi-albumin on tuottanut Jussi Jaakonaho, sanoituksista vastaa edellisten levyjen tapaan Toni Tapaninen ja sävellykset ovat Käpin ja Tommi Laineen käsialaa – Kirsikankukkia viimeksi mainitun.

”Kappale sai alkunsa kitaran näppäilyharjoitteluna mutta laajeni Toni Tapanisen tekstin, orkesterin ja Laura Moision tulkinnan myötä korvia hivelevän kauniiksi klassikkokappaleeksi”, Laine kertoo.

Kuuntele Kirsikankukkia alta:

Pekko Käppi & K:H:H:L:n Aamunkoi ilmestyy 10.9. Svartin kautta. Ohessa aiemmat singlet ja tulevat keikat.

10.9. G Livelab, Tampere
17.9. G Livelab, Helsinki
23.9. Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
26.9. Linnanmäki, Helsinki (soolo)
01.10. Kalevan Navetta, Seinäjoki
02.10. 45 Special, Oulu
08.10. Pajot, Kontiolahti
30.10. Telakka, Tampere
10.12. Malmitalo, Helsinki