”Koetetaan tehdä soitoniloinen ilta” – Joensuu 1685 valmiina huomiseen keikkaan

Öb-albumia juhlistetaan Ääniwallissa perjantaina 23. lokakuuta.

22.10.2020

Joensuu 1685 julkaisi odotetun kakkosalbuminsa pari viikkoa sitten digialustoilla. Huomenna 23. lokakuuta yhtye juhlistaa levyn julkaisua konsertoimalla Ääniwalli-klubilla. Täydellisessä maailmassa keikalta saisi kantaa kotiinviemisiksi vinyylilevyn, mutta emmehän me sellaisessa elä.

Kun vinyylipainoksen ehtiminen keikalle alkoi näyttää epävarmalta, levymerkki Svart työllisti pikakuriireja ja tilasi joitain kymmeniä levyjä mahdollisimman nopeasti toimitettuna. Jokaisella rajanylityspisteellä oli omat ”säätönsä”, ja lopulta Suomeen on saapunut yksi laatikko, jossa on kahdeksan vinyylilevyä. Ainakin ne löytyvät Ääniwallin myyntipöydältä huomenna esimerkiksi Tomi Leppäsen suunnitelemien paitojen lisäksi.

”Kannattaa olla kärppänä paikalla”, Markus Joensuu naurahtaa.

Hän on saapunut Rumban konttorille myöhemmin julkaistavaa haastattelua varten pikkuveljensä Mikko Joensuun kanssa. Mukana on yllätysvieraana äärimmäisen leppoisasti uuteen ympäristöön suhtautuva Mikon koira Haiku.

Mikko Joensuu kertoo viettäneensä alkuvuoden vauva- ja sittemmin taaperoarkea kotona, joten korona ei ole onnistunut sabotoimaan aivan kaikkea.

”Olen siltä suunnalta hämmästellyt elämää, ja saanut olla onnekkaalla paikalla. Onhan tämä äärimmäisen outoa aikaa, ei pelkästään omaan toimintaan nähden, vaan yleisesti ihmisen olemassaoloa kohtaan”, Mikko sanoo.

Markus Joensuu muistelee, että Joensuu 1685 on soittanut täyspitkän keikan viimeksi helmikuussa 2019.

”On tämä ollut koomista, että kuinka paljon ollaan treenattu ja odotettu kiertuetta tai edes yhtä keikkaa. Vielä eilen oli olo, että ei tämä välttämättä ole tapahtumassa. Nyt on tunne, että uskaltaa jo varovaisesti sanoa itselleen, että onpa mukavaa päästä soittamaan”, Mikko kertoo.

Ääniwallissa juhlistetaan digipalveluista löytyvää ja ensi viikolla fyysisenä julkaistavaa Öb-levyä. Kuullaanko albumi kokonaisuudessaan?

”Ei kenties välttämättä kokonaisuudessaan, mutta kyllä painopiste on siellä. Ottaen huomioon keikkatauon ja kaiken tämän, niin olemme koettaneet rakentaa settiä sen perusteella, että mikä on mukavinta musiikkia soittaa tällä hetkellä”, Mikko sanoo.

”Koetetaan tehdä soitoniloinen ilta.”

Joensuu 1685 esiintyy Helsingin Ääniwalli-klubilla perjantaina 23. lokakuuta. Tapahtuman Facebook-sivu löytyy täältä. Öb-albumi on kuunneltavissa alta.

Lisää luettavaa