Koirat eivät käytä housuja voitti musiikki-Jussit – Aurora oli paras elokuva

Aurora voitti seitsemän, Koirat eivät käytä housuja kuusi Jussi-palkintoa.

Aurora-elokuvan Chike Ohanwe palkittiin parhaasta miessivuosasta.
AOP

Suomalaisen elokuva-alan tärkeimmät palkinnot jaettiin Jussi-gaalassa eilen. Ennakkosuosikkina pidetty Aurora-elokuva voitit parhaan elokuvan palkinnon ja kuusi muuta Jussia. Ne tulivat Miia Tervolle ohjauksesta ja käsikirjoituksesta, Mimosa Willamolle naispääosasta, Miitta Sorvalille naissivuosasta, Chike Ohanwelle miessivuosasta ja Jouni Mervakselle pukusuunnittelusta.

Ohanwen palkintopuhe oli illan vaikuttavin. Liikuttuneessa tilassa ollut näyttelijä totesi Suomen saaneen vuonna 2020 ensimmäisen tummaihoisen Jussi-voittajan.

”Elän tällä hetkellä sellaista hetkeä, jota mun lapsuudessa ei ollut. Sen takia tämä menee sille pikku-Chikelle, joka saa ehkä sen helpomman tien, kuin mitä mulla oli”, Ohanwe puhui herkistyneenä.

Koirat eivät käytä housuja voitti molemmat musiikki-Jussit: Michal Nejtek palkittiin musiikista ja Micke Nyström äänisuunnittelusta. Pekka Strang voitti uransa ensimmäisen Jussin, kun hänet palkittiin miespääosasta elokuvassa. Yhteensä elokuva sai kuusi Jussia.

Nejtekin alkuperäismusiikin lisäksi Koirat eivät käytä housuja -elokuvassa on väkeviä kohtauksia, jossa kappalevalinnat, kuten Mr. Flagion italodiskoleka Take a Chance, sähköistävät tunnelman.

Yleisöäänestyksen voittaja oli Kari Tapiosta kertova Olen suomalainen.