Kosmisten Liskojen intergalaktinen räppi-alus kuljettaa hiphopin juurille

Terraario ep on täällä.

Johannes Latva

Tampereen liskot ryömivät piiloistaan, tai ennemminkin hyppelevät reteästi mestoille ja pistävät oikein kunnolliset vanhan hyvän ajan räppibileet pystyyn, kun Jahdille levyttävä Kosmiset Liskot julkaisi ensimmäisen levynsä perjantaina. Aiemmin kahdella maistiaisella odotuksia kasvattanut kolmihenkinen yhtye tuo Terraario ep:n myötä tervetulleen tuulahduksen vanhan koulun hiphopia suomiräpin nykyaikaisempien maisemien keskelle.

Terraario ep nojaa bassovoittoisiin ja samplepohjaisiin biitteihin sekä luontevan letkeillä tyyleillä heitettyihin riimeihin, jotka saanevat varttuneemmankin hiphop-fanaatikon antamaan hyväksyntänsä innokkaalle kolmikolle. Musiikista todella paistaa läpi selkeä tekemisen riemu, samalla kun tyylikkään monipuoliset riimittelytyylit kertovat omaa kieltään Kosmisten Liskojen historiasta: vaikka albumi on yhtyeen ensimmäinen, nyt ei olla ensimmäistä kertaa asialla.

“Ollaan breikattu Cosmic Lizard Squad -crewissä jo yli kymmenen vuotta, mutta jostain syystä vasta nyt aloimme tehdä musaa yhdessä. Kun menimme studioon, tuntui että kymmenen vuoden ajalta tekemättömät biisit puskivat meistä pihalle”, yhtye kertoo. Terraario ep onkin kumarrus ja kunnianosoitus hiphopin juurille ja samalla veikeä muistutus siitä, ettei erinomaisenkaan räpin tarvitse olla sen kummallisempaa kikkailua. Muutaman peruselementin kun toteuttaa tyylillä ja tunteella, se on jo aika lailla siinä.

Kosmiset Liskot -yhtyeen muodostavat MC:t CaliLeo, Kaartis ja Lil’E. Kyseessä on vuonna 2009 perustetun breikki-crewin räppäävä lohko, joka summasi tänä kesänä Rumballe yhtyeen syntyprosessin näin: ”Cosmic Lizard Squad tanssi tapahtumissa ympäri Suomen ja teki keikkoja. Tällä välin Kaartis aktivoitui sooloartistina ja Lil’E alkoi myös räppäämään MdB-nimisessä yhtyeessä. CaliLeo räppäsi tahollaan ja harrasti freestyleä. Hiljalleen räppi tuli myös osaksi CLS-tanssikeikkoja, jolloin kolmikko päätti yhdistää voimansa myös musiikillisesti. Enter the terraario.”

Jos terraario kutsuu sinuakin, pääset sen sisälle alta löytyvästä linkistä.