Kotimainen tuottaja juhlistaa 30-vuotista taipalettaan musiikin parissa julkaisemalla uudelleenversioinnin harvinaisesta kappaleestaan

Tauko laiturilla pt. 2.

12.11.2022

Neveready julkaisi eilen 30-vuotisen musiikkiuransa kunniaksi uuden kappaleen nimeltä Tauko laiturilla pt. 2. Kyseessä ei kuitenkaan ole ihan tyhjästä syntynyt tuotos, sillä biisi on periaatteessa ollut olemassa jo kymmenisen vuotta.

Tauko Laiturilla -biisi on alun perin tehty 2012. Sitä ei kuitenkaan koskaan virallisesti julkaistu, vaan biisi oli pienellä cd-kokoelmalla (Kallio Underground vol.1, jolla esiintyivät myös muun muassa The Blassics, Tixa ja Asa), ja heitin sen myös Soundcloudiin silloin. En ollut koskaan biisiin täysin soundillisesti tyytyväinen ja oli huvittanut miksata se uusiksi jo pitkään, sitten heräsi ajatus tehdä kakkosversio… ja lopulta se päätyi tähän juhlavuosijulkaisu-slottiin sopivasti!”

Uudessa versiossa kitaraa soittaa Antti Rubio, bassoa Jukka Kiviniemi ja saksofonia Niko Muukkonen. Miikka Melantien alkuperäisistä kitaroista osa soi vielä uudessakin kappaleessa.

Organ!k– ja Fearfall-yhtyeissä lähivuosina vaikuttanut Neveready on edelleen huomattavan kotonaan myös soolomateriaalillaan. Tauko laiturilla pt. 2 on soundiltaan rouhea mutta napakka; vähemmän ”aurinkoinen kesäpäivä mökkilaiturilla” -tyyppinen ja enemmän tummasävyisen intohimoinen tyylillä ”syksy pimenee ja varjot kasvavat”. Kappaleessa voi havaita kaikuja useista äänistä ja tarinoista: rakkaudesta musiikkiin ja kulttuuriin, mutta myös viipyilevistä pohdinnoista ja ehkä ikävän kaltaisista tunnetiloista. Rummut pauhaavat ja saksofoni soi, eikä mihinkään ole kiire, vaikka kappaleen tempo suhteellisen vilkkaaksi paikoin äityykin.

Löydät kappaleen alta.

Lisää luettavaa