Kotimaisen vaihtoehtomusiikin veteraanit lyöttäytyivät yhteen spoken word -runoilijan kanssa – tältä kuulostaa

Varis lehahti maisemaan, ja nyt siitä on kappale.

14.04.2020

Musiikin ja kulttuurin monitoimimies Aleksi Pahkala perusti koronakaranteenissa oman levy-yhtiön All That Plazz, joka ensijulkaisunaan julkaisee sävellyksiä kaikki kevään työnsä äkillisesti menettäneen naapurinsa, runoilija ja spoken word -artisti, Harri Hertellin teksteihin.

Pahkala on tehnyt kappaleen vanhan bändikaverinsa Janne Lehtisen kanssa. Vaihtoehtomusiikin veteraanit julkaisivat viime jouluna yhdessä myös kaksi joulusingleä.

Harri Hertell joutui monien muiden tapaan taloudelliseen ahdinkoon, kun hän menetti kaikki kevään työnsä koronaviruksen takia. Hertell kertoi asiasta avoimesti tutuilleen sosiaalisessa mediassa, myöhemmin myös Helsingin Sanomat kirjoitti Hertellin tilanteesta. Hertell pyysi ihmisiä ostamaan runokirjojaan, ja runokirjat löysivät tiensä myös Hertellin naapurissa asuvan Pahkalan koronakaranteenissa olleen perheen hyllyyn. Samalla syntyi myös ajatus tehdä Hertellin runoista lauluja Pahkalan Local Al -sooloaliaksella.

Yhteisprojektin ensimmäinen single Varis lehahti maisemaan julkaistaan maailmanlaajuisesti striimipalveluihin perjantaina 17. huhtikuuta. Projektin kaikki myynnit ja tuotot jyvitetään artistien kesken tasan.. All That Plazzin Bandcamp-sivuilla on myös mahdollisuus tukea suoraan artisteja ostamalla singlen haluamallaan summalla digitaalisesti.

All That Plazzin Bandcamp-sivuille pääset tästä.

Lisää luettavaa