Kotimaisilla hip hop -vinyyleillä mieletön kysyntä: uusintapainokset uhkaavat loppua jo ennen kauppoihin ehtimistä

Vinyylikauppa käy kuumana.

29.10.2015

Vinyyli elää uutta kukoistuskautta. Uusintapainoksia otetaan jo vuosia sitten julkaistuista levyistä, mutta nekin menevät sen sileän tien.

Etenkin hip hop -artistit ja yhtyeet ovat kunnostautuneet lähiaikoina uusien vinyylipainosten ottamisessa. Eräs tällaisista artisteista on Tuuttimörkö, jonka On totta -albumi julkaistiin tammikuussa 2013. Albumi meni suoraan Suomen albumilistan kolmoseksi, ja se oli myös ehdokkaana Emma-gaalassa vuoden hip hop -levynä.

Levy-yhtiö Monsp ilmoitti pari kuukautta takaperin ottavansa uusiovinyylipainoksen albumista. Platan piti tulla markkinoille vasta joulukuun 11. päivä, mutta debyyttialbumin vinyylilisäpainoksen julkaisu aikaistui, ja se ilmestyy jo 6. marraskuuta.

Siinä hyvät uutiset. Huono uutinen sen sijaan on se, että Monsp ilmoitti Facebook-sivuillaan uusintapainoksenkin olevan pian loppuunmyyty. Monspilta levyä ei enää saa, ja Katin Tavaraankin kuskatut levyt ovat jo finaalissa. Funkiestiin ja Levykauppa Äxään levyä tulee ensi viikolla, joten ainakin niistä kannattaa vinyylipainosta kysellä, mikäli mainio kotimainen hip hop kiinnostaa.

Tuuttiksen Facebook-sivuille pääset tästä.

Lisää luettavaa