Kuka on Leijonien kultajuhlissa esiintynyt Ramses II?

Omakustanneartistista kultaa striimanneeksi viraali-ilmiöksi.

31.05.2022

Suomen jääkiekkomaajoukkue voitti maailmanmestaruuden sunnuntaina. Voittoa Kanadasta juhlittiin Ramses II:n Villieläin-kappaleen soidessa jo jäällä, mutta myös pukukopissa.

”Biisi soi kopissa aina pelien jälkeen, se on meidän biisi”, Mikael Granlund kertoi Aamulehdelle.

Suurelle yleisölle vielä tuntematon artisti löysi itsensä eilen Hakametsän jäähallin pihalle pystytetyltä lavalta. Kultajuhlissa JVG:n, Vesalan ja Haloo Helsingin rinnalla esiintynyt Ramses II sai lietsottua Leijonat yhteislauluun.

Villieläin on Ramses II:n debyyttisingle. Kappale on julkaistu omakustanteena kesällä 2021, ja musiikkivideo syyskuun alkupuolella. Syyskuun lopussa se nousi ensimmäistä kertaa Spotifyn viraalilistalle, mutta toden teolla se alkoi levitä Tiktokissa tänä keväänä.

Tiktok-klipeissä biisin huukkia – ”Ei villieläintä voi sulkea häkkiin”käytetään iskulauseena esimerkiksi kesäloman odottelulle tai muuten vain bailaukselle.

Tiktok-suosio resonoi myös suoratoistopalvelun puolella: Spotifyssa Villieläin on viraalilistan ykkösenä ja Top 100 -listan neljäs. Suomen virallisella singlelistalla kappale on ollut kolme viikkoa ja tällä hetkellä sijoitus on niin ikään neljäs. Ja kappale on juuri ylittänyt Spotifyssa kultaan oikeuttavan stiimimäärän, onnittelut, Ramses II.

Villieläin-singlen jälkeen Ramses II on julkaissut kaksi muutakin kappaletta: Tuhma julkaistiin loppuvuodesta ja Pe La Su juuri ennen vappua. Niiden suosio on toistaiseksi ollut vaatimattomampaa, mutta ne edustavat samanhenkistä retroelektronisvaikutteista iskelmälekapoppia.

Seuraavat julkaisut eivät enää ole omakustanteisia, sillä Ramses II solmi levytyssopimuksen Kaikun kanssa kesken maailmanmestaruuskisojen. Keikkojakin on luvassa, varmasti tämän huomion myötä kalenteri täyttyy entisestään, mutta tämän hetken tiedon valossa Ramses II:n voi nähdä Stadin juhannus -festivaalilla ja Ruisrockissa.

Ramses II ei ole kuitenkaan pelkkä viraali-ilmiö, sillä pohjalta löytyy musiikkikokemusta jo vuosien ajalta. Ramses II on oikealta nimeltään Rami Shikeben, ja hän on laulanut balkanilaisfolkia ja reggaeta yhdistelevässä St. Rasta -yhtyeessä ja hänellä on mies ja kitara -projektista bändiksi kasvanut kokoonpano Rami & Rantojen miehet.

Mutta nyt lienee selvää, että kaikki paukut satsataan Ramses II:n uraan.

”Elämäni paras päivä! Niin suuri kunnia oli päästä laulaa leijonille ja kaikille teille muille ketkä kuulitte”, Ramses II fiilistelee eilistä.

YouTube video

 

Lisää luettavaa