Kun Remu eurodance-artisteja esitteli – Yle tuo ruutuihin 1990-luvun kaameimmat ja parhaimmat musiikkipalat listaohjelmansa muodossa

Kasari meni, nyt on ysärin vuoro.

28.10.2015

Ylen Elävä arkisto -palvelun Hittimittari-retrolähetykset olivat jättimäinen hitti. Ja miksipä ei, 1980-luku oli kulttuurillisesti rikasta aikaa jos ei nyt muuten niin ainakin hiuslaitteiden osalta.

Nyt Elävässä arkistossa astutaan vuosikymmenellä eteenpäin. Suomen virallista levymyyntilistaa aikoinaan esitellyt Lista Top 40 -ohjelma tulee pysyvästi katsottavaksi Yle Areenaan ja Yle Elävän arkiston nettipalveluun.  Ohjelman ensimmäisenä keväänä vuonna 1994 juontajina toimivat Alex Nieminen ja Baba Lybeck Myöhemmin mukaan tuli Nina Honkanen, ja hän sai myöhemmin seurakseen Sami Aaltosen ja – kyllä! – Remu Aaltosen.

Aloituspaketti on julkaistu tänään, ja tarjolla on 12 ensimmäistä jaksoa tammikuusta 1994 lähtien. Tuolloin listoilla keikkuivat yhtyeet ja esiintyjät kuten ZZ Top, Nirvana, Pandora, Björk, CMX, Kaija Koo ja Mikko Kuustonen. Toisin sanoen parikymmentä vuotta myöhemmin samat artistit ja esiintyjät keikkuvat yhä musiikki- tai mediamaailmassa tavalla tai toisella.

Vaan mahtuihan vuosikymmeneen toki tähdenlentojakin. Vai kuka muistaa vielä Jam & Spoonin tai Kiki Deen? Eurodance kummitteli listoilla, mutta onneksi oli myös grunge.

Lista Top 40 -lähetyksiä pääset katsomaan täältä.

Lisää luettavaa