”Kun treenaa, ei tuu darraa”, ohjeistaa Antti Tuisku ja meni aivan Madonnaksi

Kyllähän uusi Tuisku kelpaa.

Janita Autio

Viime vuoden kehutuimpiin kotimaisiin kokonaisuuksiin kuuluneen Valittu kansa -albumin julkaissut Antti Tuisku on käynnistänyt virallisesti vuoden 2021. Laulajan uusin single on nimeltään Treenaa ja se on ensimmäinen julkaisu sitten mainitun albumin.

Äkkiseltään vaikuttaisi siltä, että laulaja ottaa askeleen tuttuun Tuisku-soundiin, mutta varsinaisesti näin ei ole. Tuttuja elementtejä kappaleesta löytyy, erityisesti lopun puhelauluosuudessa, mutta oikeastaan suunta on jälleen eteenpäin.

Elektroniset osuudet ovat tuhteja ja vapautuneesta soundista huokuu itsevarmuus, sekä puhdas lupa tehdä mitä haluaa. Aivan kuten Valittu kansa -albumilla.

Nyt tosin tuotannon kaikessa nostattavuudessa tuoksuu se, että Madonna on jollakin tapaa tekemisessä läsnä. Tarkalleen ottaen Confessions on a Dance Floor -albumin aikainen tuotanto. Biisin loppuosan koskettimissa kuuluu vähän myös ranskalaisen house-musiikin vaikutteet.

Uutta ulosantiin tuo hieman puutuneen oloinen laulutapa, joka varmastikin on peruja kovasta treenistä. Treenistä se biisikin kertoo, kuten otsikossa seisoo. Sanoituksissa kuulee Tuiskulle tuttua huumoria.

Viime vuosi ei ollut tähtilaulajalle helppo, Olympiastadionin keikat siirtyivät koronapandemian vuoksi vuodella ja varmasti monet muut suunnitelmat. Treenaa vaikuttaa kappaleelta, joka nostaa Tuiskun vireystilan jälleen tappiin. Samalla tieto siitä, että se on osa isompaa kokonaisuutta, varmasti lohduttaa artistin faneja.

Ennen kuin kuuntelet uuden biisin, niin lue vielä nopeasti miten Tuisku itse viestittää biisistä:

”Elämme yhteiskunnassa ja maailmassa, jossa kauneusihanteet, älylaitteet sekä menestymisen pakko ja himo ovat jokseenkin orjuuttaneet meidät. Toisaalta ne ovat myös herättäneet ymmärtämään yleisesti hyvinvointia ja esimerkiksi liikunnan merkitystä elämässä.”