Kuuntele ennenjulkaisematonta My Bloody Valentinea sekä Loveless remasteroituna

Shoegaze-fanien kissanpäivät häämöttävät jo alle viikon päässä, kun My Bloody Valentinen klassikkoalbumit ja harvinaisuuksia sisältävä ep-kokoelma näkevät vihdoin remasteroinnin päivänvalon. Innokkaimpien ei tarvitse odotella onneksi edes sinne asti, sillä ennakkokuunneltavana ovat jo päivitetty Loveless sekä yksi ennenkuulematon MBV-biisi.

Kuva: Last.fm / My Bloody Valentine

Uutisoimme maaliskuussa, että surinaestetiikan ja kenkiintuijottelun ikoni My Bloody Valentine julkaisee 7. toukokuuta remasteroidut versiot Isn’t Anything– ja Loveless -albumeista sekä ep-kokoelman. Uusintajulkaisut näyttävät tältä.

Ep-kokoelma niputtaa yhteen bändin ep:t Feed Me With Your Kiss, You Made Me Realise, Glider ja Tremolo. Parin harvinaisemman instrumentaalin ja b-puolen lisäksi kokoelmalla kuullaan myös kolme ennenjulkaisematonta biisiä Angel, Good for You ja How Do You Do It.

Kolmesta ennenjulkaisemattomasta biisistä on nyt jo kuultavana Good for You. Yhtyeen fanin ei todellakaan tarvitse pettyä.

Kuuntele Good for You Pitchforkin sivuilta.

Ikonisen Loveless-albumin (1991) uudelleenjulkaisu sisältää albumista kaksi eri versiota, joista ensimmäisessä on käytetty alkuperäistä levyä ja jälkimmäinen sen sijaan hyödyntää levyn äänityssessioiden vanhoja analoginauhoja. My Bloody Valentinen johtaja Kevin Shields on remasteroinut levyt itse. The Guardian -lehden sivuilla on nyt kuunneltavana molemmat versiot. Kuuntelemaan pääset tästä.

Shields kertoi vastikään Mojo-lehden haastattelussa, että Loveless-albumin seuraaja tulee sisältämään yhdeksän biisiä ja levyn julkaiseminen tulisi toteutumaan vielä tämän vuoden aikana. Albumi koostuu heti Lovelessin jälkeisinä vuosina 1990-luvun puolivälissä sävelletyistä biisistä, mutta sen lisäksi Shields työstää haastattelun mukaan myös ep:tä aivan tuliterien My Bloody Valentine -biisien pohjalta.

PS. NME:n mukaan My Bloody Valentinen basisti Debbie Googe liittyy kesällä Primal Screamin kiertuebasistiksi, kun nykyinen basisti Gary ”Mani” Mounfield siirtyy paluutaan tekevän The Stone Rosesin keikkaremmiin.