”Kuusamossa kaikki on paremmin”, sanoo DMT-matkasta laulava yhtye

Ensiesityksessä ja esittelyssä Kuusamo-yhtyeen debyyttisinglen musiikkivideo.

22.03.2022

Kuusamo on Svartille levyttävä uusi yhtye, jonka jäsenet ovat hankkineet elämänkokemusta yhtyeissä, kuten Teksti-tv 666 ja French Films. Bändin nimi puolestaan pohjautuu yhtyeessä musisoivien Huotarin veljesten, Timon ja Teron lapsuudenkokemuksiin.

”Yhtyeen nimi on saanut alkunsa ajatuksesta, että Kuusamossa kaikki on paremmin”, Tero kertoo.

”Ja siitä, että siellä tai sieltä voi löytää itsensä. Jotain menneisyyden kaipuuta nimessä varmasti on. Lisäksi se saundaa hyvältä ja myyttiseltä, vaikkemme tee biisejä vanhoista kansantaruista. Katselin taannoin vanhoja kuvia, joissa Timon kanssa pyörittiin pikku nassikoina jossain päin Kuusamoa. Mietin niitä katsellessa, että Kuusamo vois olla seuraavan bändin nimi.”

Kuusamo on perustettu alkuvuodesta 2020 ja nyt ensiesityksensä saava debyyttisingle DMT-matka on kirjoitettu koronasulun aikaan saman vuoden kevättalvella. Luvassa on helisevää sähkökitaraa, kevytpsykedeliaa ja wuuu-uuu-kööreillä aseistettua kertosäettä eli kaikkinensa oikein komeaa suomalaista rockmusiikkia.

”Biisi laskeutui planeetallemme ikään kuin toisesta maailmasta ja on nyt Kuusamon sovittamana ottanut sellaisen muodon, jossa pystymme sitä yhdessä kuuntelemaan. Toivomme hartaasti, että tämä kappale antaa kaikille voimia elämän vastoinkäymisiin sekä iloa sen hyviin hetkiin”, Tero Huotari sanoo.

Jussi Roine ja Lauri Talja ovat ohjanneet musiikkivideon kappaleelle. Katso teos alta. Kuusamon esikoisalbumi Tuuleen kadonneet julkaistaan 10. kesäkuuta.

 

Lisää luettavaa