”Kyse on palaamisesta saman vaarallisen ihmisen luo tunteakseen olevansa elossa” – Pop-tähti Ellie Goulding tekee näyttävän paluun kahden vuoden jälkeen

Ellie Gouldingin paluubiisissä räppää Big Sean.

17.07.2022

Pop-tähti Ellie Goulding julkaisi perjantaina ensimmäisen uuden kappaleensa sitten huippuarviot saaneen Brightest Blue -levynsä, joka oli artistin neljäs studioalbumi, ja nousi vuonna 2020 albumilistojen kärkisijoille. Toissapäivänä ilmestyneen kappaleen nimi on Easy Lover, ja biisissä vierailee räppäri Big Sean. Kappaletta kirjoittamassa ja tuottamassa ovat olleet muun muassa Adelen ja Foo Fightersin kanssa työskennellyt pitkän linjan lauluntekijä ja tuottaja Greg Kurstin, sekä muun muassa Britney Spearsille ja Justin Bieberille kappaleita sanoittanut laulaja-lauluntekijä Julia Michaels.

”Kirjoitin Easy Lover -kappaleen Los Angelesissa Julia Michaelsin kanssa”, Ellie Goulding kertoo. ”Olimme keskustelleet vanhasta kaavasta, jossa ihastutaan johonkuhun siistiin ja kauniiseen, tietäen, että he eivät koskaan tule tuntemaan samoin. Kyse on palaamisesta saman vaarallisen ihmisen luo tunteakseen olevansa elossa, kun tiedät, että hän on satuttanut ihmisiä toistuvasti.”

Easy Loverissa pyöritään kuin kissa kuuman puuron ympärillä, pohtien kannattaako riskaabeli hyppy entiseen vai ei. Biisissä pohditaan sekä Ellie Gouldingin säkeistöissä että Big Seanin vastineessa ansiokkaasti myrkyllisen ihmissuhteen mielekkäitä puolia, asioiden ollessa kyseisen kaltaisissa dynamiikoissa kaikkea muuta kuin mustavalkoisia. Kyllä, mitä luultavimmin palaaminen kiehtovan rakastajan luo tarkoittaa sitä, että jossain vaiheessa jälleen sattuu, mutta ehkä se on kaiken sen arvoista?

Isosta ja ehkä monelle omakohtaisen haastavastakin aiheesta huolimatta kappale on tunnelmaltaan hyväntuulinen, mikä johtuu monilta osin tuotannosta: biisi on nousujohdanteisen säkenöivä sekoitus popin, diskon ja elektronisen musiikin miellyttävässä mittasuhteessa yhdisteltyjä ainesosia.

”On unelmien täyttymys saada legendaarinen Greg Kurstin tuottamaan tämä kappale. Hän ymmärtää aina tehtävänannon”, Ellie Goulding kommentoi.

Biisistä ilmestyi myös Sophia Rayn ohjaama musiikkivideo, jossa ihmisolennon monimuotoisuus sulautuu yhdeksi ryppääksi kehollisuuden ulottuvuuksia ja sukupuolen moninaisuuksia, häivyttäen kaikki turhat rajoitteet ja kategorisoinnit. Aikakausien johdonmukaisuus yhtä hyvin kuin fysiikan laitkin menettävät merkityksensä, kun abstraktin rajamailla seikkaileva tarina liitää eteenpäin, Ellie Gouldingin pitäessä kokonaisuutta virtaavissa käsissään häikäisevän läsnäolonsa avustuksella.

Katso video alta.

Lisää luettavaa