Lapiosta rakennettu kitara, limsapullon muovista kyhätty banjo… Amerikkalaismuusikko rakentaa ja soittaa kummallisia instrumentteja

Härvelit soundaavat yllättävän hyvältä.

Shane Speal on keski-ikäinen mies, joka pitää Instagramissa Cigarboxguitar-nimistä tiliä. Omien sanojensa mukaan Speal ”valmistaa ja soittaa järjettömiä instrumentteja”.

Tili on täynnä videoita, joissa Speal esittelee erityisesti kummallisia kitaroita. Osan niistä hän on saanut käsiinsä jostain, mutta suuri osa soittimista on miehen omin käsin kyhäämiä. Hän on rakentanut kitaroita muun muassa exit-kyltistä, heinähangosta, kupariputkista, airosta ja alumiinipullosta. Tilillä on nähty myös Mountain Dew -pullon muovista kyhätty banjo, lapiosta rakennettu kitara ja sadoista tulitikuista kasattu viulu.

Videot eivät jää pelkästään härveleiden esittelyyn, sillä Speal myös soittaa kitaroitaan pätkissä ja todistaa, että kaikki kummalliset kyhäykset todella toimivat. Mies ottaa aktiivisesti kantaa seuraajiensa toiveisiin ja kannustaa muitakin erikoisen lajinsa pariin. Hän on kirjoittanut aiheesta jopa kirjan.

Speal rakensi ensimmäisen sikarilaatikkokitaransa vuonna 1993, jonka jälkeen hän on tehnyt vastaavia luomuksia sadoittain. Hän on myös täysipäiväinen muusikko, joka on julkaissut yli kymmenen albumia.

Mies operoi myös Youtubessa, jonne hän tekee muun sisällön lisäksi pidempiä opetusvideoita siitä, miten käytännössä kuka tahansa voi rakentaan näitä erikoisia soittimia.

Lisää luettavaa