Las Vegasin verilöylyn uhrit haastoivat MGM-hotelliketjun oikeuteen – MGM haastoi uhrit oikeuteen

Tragedian jälkipuinti on näköjään yhtä osapuolten keskinäistä syyttelyä.

17.07.2018

Viime vuoden lokakuussa Las Vegasissa kuoli 58 ihmistä silmittömässä joukkoammunnassa Mandalay Bay -hotellin isännöimässä kantrifestivaalissa.

Ei kestänyt kauaakaan, kun verilöylyn henkiinjääneet uhrit ja menehtyneiden omaiset haastoivat oikeuteen sekä ampujan perikunnan, keikkapromoottori Live Nationin että Mandalay Bayn omistajan, MGM-hotelliketjun. He vaativat korvauksia – MGM-ketjulta lähinnä siksi, että pitivät hotellin turvatoimia riittämättöminä.

Nyt sitten MGM-ketju on päättänyt kääntää asiat tasan toisinpäin. Ketju on kirjannut syytteen, jossa vaaditaan liittovaltiotason tuomareita julistamaan ketjun syyttömäksi kaikesta vastuusta joukkoammunnan yhteydessä.

”Mikään MGM:n osapuoli ei yrittänyt tehdä, ei tietoisesti osallistunut, ei auttanut, ei tukenut, eikä osallistunut minkäänlaiseen terrori-iskuun”, ketju kirjoittaa syytteessä. MGM myös painottaa, että heidän keikkapaikalle palkkaamansa turvallisuusalan yritys tarjosi joukkoväkivaltaa ehkäiseviä palveluita, jotka ovat täysin Yhdysvaltain turvallisuusviraston hyväksymiä ja sertifioimia.

Ja koska syytettä ei voi kirjata ilman syytettyä, niin tässäkin oikeusjutussa on nimetty vastaaja. Itse asiassa yli tuhat vastaajaa: nimenomaan joukkoammunnan uhrit ja heidän omaisensa, jotka olivat aiemmin haastaneet MGM:n oikeuteen.

Bisnesmielessä ketjun toimenpiteen ymmärtää, mutta että oliko tämä se inhimillisin mahdollinen temppu? Vaikea tietenkin täältä Suomesta käsin tuomita ketään osapuolta… vaikka vähän tekeekin mieli pudistella pikku päätään ihmetyksestä, kun katselee Yhdysvaltain oikeusjärjestelmää ja sen kansalaisten oikeuteenhaastamisintoa.

Lisää luettavaa