Lasereita, pyroja ja maailmanluokan show – Antti Tuiskun Bailantai-jättikonserteissa juhli yli 70 000 katsojaa

Helsingin Olympiastadionilla bailattiin perjantaina ja lauantaina.

Antti Tuisku juhlisti 19-vuotista musiikkiuraansa Bailantai-jättikonserteilla viikonloppuna. Perjantaina ja lauantaina järjestetyt keikat keräsivät Helsingin Olympiastadionille yhteensä yli 70 000 kävijää.

Keikkojen piti tapahtua alun perin kesällä 2020, mutta niitä jouduttiin siirtämään koronapandemian vuoksi kolme kertaa. Lipunmyynti alkoi jo vuonna 2019, joten osa kävijöistä odotti konsertteja peräti kolme vuotta.

Odotus kuitenkin kannatti, sillä Tuisku järjesti massiivisen show’n. Lasereiden, pyrojen ja valojen täytteisen konsertin toteuttaminen vaati viikon verran ympärivuorokautista rakentamista. Lavalla työskenteli 40 henkilöä ja sen takana yli 300 ihmistä. Sovituksia, visuaalista suunnittelua, ohjelmointia ja koreografioita suunniteltiin kuukausien ajan.

Ida Paulin & Kalle Lindrothin ja Erika Vikmanin avaamien keikkojen yhtenäinen 24 kappaleen setti rakentui viiden osion ympärille. Konserttien vierailijoina nähtiin useita Tuiskun kanssa yhteiskappaleita tehneitä artisteja kuten Erin, Bess, Ville Galle ja Vikman. Lisäksi lavalle nousivat konemusiikkia esittävät Jurek ja Huoratron sekä kokeilevaa poppia ja saamelaiskulttuuria yhdistelevä Solju-duo.

Bailantai-viikonloppu oli yksi ensimmäisiä Olympiastadionilla järjestettyjä jättikonsertteja sen pitkään kestäneen remontoinnin jälkeen. Kesän ja alkusyksyn aikana stadionilla on esiintynyt samoissa merkeissä Haloo Helsinki, Apulanta, Sunrise Avenue ja Ed Sheeran.

Lisäksi Tuiskun konsertit olivat ensimmäinen pääkaupunkiseudulla järjestetty tapahtuma, jossa lipunostajat saivat ilmaisen HSL:n vuorokausilipun keikkapäivälle.

Katso Bailantai-keikkojen settilista alta.

Lisää luettavaa