Lasten hautausmaa teki kappaleen Pekka Halosen maalauksesta – yhtye mukana soivassa näyttelyssä

Soiva Halosenniemi -näyttelyn suunnittelussa ovat olleet mukana myös Erja Lyytinen, Laineen Kasperi, Emmi Schwartz, Anna Inginmaa ja Viikate.

04.11.2022

Pekka Halosen taiteilijakoti Halosenniemi täyttää tänä vuonna 120 vuotta. Juhlavuoden huipennukseksi on avattu Soiva Halosenniemi -näyttely, joka yhdistää Halosen maalaukset ja kotimaisten artistien ja yhtyeiden musiikin.

Näyttelyn suunnittelussa ovat olleet mukana Erja Lyytinen, Lasten hautausmaa, Laineen Kasperi, Emmi Schwartz, Anna Inginmaa ja Viikate. He ovat valikoineet maalauksia Halosenniemen taidekokoelmista ja tehneet niiden pohjalta uutta musiikkia. Tätä projektia varten sävelletyt ja sanoitetut kappaleet soivat näyttelyssä maalausten läheisyydessä.

Yksi näyttelyssä kuultavista kappaleista on Lasten hautausmaa -yhtyeen Siddhartha ja sahti, joka kertoo Pekka Halosen suhteesta esoteriaan, okkultismiin ja luontoon.

Sanoitukset ovat syntyneet taiteilijan ja hänen lähipiirinsä kirjeenvaihdon innoittamana. Inspiraationa toimivat myös Halosen, Akseli Gallen-Kallelan ja Hugo Simbergin suhdetta esoteeriseen henkisyyteen kartoittava Totuudenetsijät-kirja ja Halosen Tytöt retkellä -maalaus. Vuonna 1927 tehty maalaus esiintyy myös singlen kansikuvassa.

“Kun luin Nina Kokkisen Totuudenetsijät-kirjaa, samaistuin näiden kolmen taiteilijan ajatuksiin taiteesta, elämän suurten kysymysten ihmettelyyn ja heidän kaukokaipuuseen. Vierailu taiteilijakodissa Halosenniemessä teki vaikutuksen ja käänsi aivot vastaanottavalle taajuudelle”, kappaleen sanoittanut kitaristi Tuomo Mannonen kertoo.

Soiva Halosenniemi -näyttely on esillä Tuusulan Haloseniemessä 11. lokakuuta 2022 – 15. tammikuuta 2023 välisen ajan. Aukioloajat, hinnat ja muut lisätiedot Halosenniemen sekä Tuusulan kaupungin sivuilta.

Kuuntele Siddhartha ja sahti alta.

Lisää luettavaa