Laulaja Ilta ja kehitysyhteistyöjärjestö yhdistivät voimansa Bangladeshin lapsiavioliittoja vastaan – katso video täältä

Ilta hyvällä asialla.

Ilta-niminen artisti julkaisi juuri äsken Unelmia-musiikkivideonsa.

Video julkaistiin kehitysyhteistyöjärjestö Fidan varainhankintakampanjan yhteydessä. Tuoreen musiikkivideon jokainen somejako ja -kommentti tuo kampanjan sponsoriyrityksiltä lahjoituksia hyväntekeväisyyteen.

Tiedote kertoo yhteistyöstä seuraavaa:

”Kehitysyhteistyöjärjestö Fidan suurin vuosittainen varainhankintakampanja, Eväät elämään, haastaa kääntämään katseen Bangladeshin tyttöjen oikeuksiin.

Etelä-Aasiassa lapsiavioliitot ovat yleisempiä kuin missään muualla maailmassa. Bangladeshissa lapsiavioliitot ovat lailla kiellettyjä. Siitä huolimatta noin 60 prosenttia tytöistä naitetaan lapsina, keskimäärin 15-vuotiaina. Heitä uhkaa kotiväkivalta ja liian aikaisesta raskaudesta johtuva kuolema. Bangladeshilaisen Brac-järjestön tutkimuksen mukaan koronapandemia on nostanut maassa lapsiavioliittojen määrää peräti 13 prosentilla ja niiden määrä on suurin 25 vuoteen.”

Ilta kertoo kappaleesta ja yhteistöstä seuraavaa:

”On hurjaa, missä tilanteessa moni tosi nuori lapsi maailmalla on. Ei ole todellakaan helppoa tehdä kappaletta tästä aiheesta ilman, että se kuulostaa kliseeltä ja tekopyhältä. Halusin kappaleen olevan totta. Mietin jatkuvasti kappaletta tehdessäni, että jos siskontyttöni istuisi vieressäni ja kuuntelisi, mitä haluaisin hänelle unelmista kertoa. Kappaleen pääviesti on, että vaikka välillä lähtökohdat tuntuvat epäreilulta, ”pidä kii sun unelmista”. Mikä parasta, voi auttaa myös maailman toisella puolella eläviä toteuttamaan unelmiaan.”

Katso video alta.

YouTube video

Lisää luettavaa