Lauri Ainalan ja Joose Keskitalon tunteita herättävä ex-densohop-yhtye Harmaa Getto tekee paluun

Harmaa Getto teki paluun.

Harmaa Getto
Harri Tahvanainen

Lauri Ainalan, Joose Keskitalon ja Juho Liukkosen tunteita herättävä Harmaa Getto -yhtye tekee paluun.

Vuonna 2009 Joose Keskitalo ja Lauri Ainala tekivät kokeellisen biittialbumin/räppilevyn Suomimorsiamen pyhä tie. Heti perään kymmenen vuotta myöhemmin Harmaa Getto tekee paluun, ja Svart Records julkaisee Harmaan Geton Ovenvartija-LP:n 29. marraskuuta.

Tiedote albumista valaisee asiaa näinkin selvästi:

”Svart Records on joutunut siirtämään julkaisupäivää useampaan otteeseen, koska yhtyeen jäsenet eivät toimittaneet sanaakaan tekstiä projektin luonteesta lukuisista pyynnöistä huolimatta. Eilen toimistollemme saapui Kelan käytettyyn kirjekuoreen teipattu c-kasetti, jolle tallentuneen puheen harjoittelijamme translitteroi viime yön aikana.

– Puolisen vuotta sitte uattelin, että nyt lähtöö mopo tuas käsistä…Ekaks poltin nuapurkämpän poroks ja pöllin Pleikkarin… Heräsin ja kaikki juomat ol viety… Mittää ollu jätetty!” Alakerran Rauski oli kuollut asuntoon pari viikkoa aiemmin. Hän oli mädäntynyt sohvaan kiinni, eikä kukaan tiennyt asiasta mitään ennen kuin löyhkä puski läpi. Haju painui hormeja tänne ylös. Nyt paikka on siivottu, mutta siellä se eltaantunut mätä edelleen kalvaa. Missä vittu on katko? Sitä ei saanu selville Erkkikään, joten eihän siinä auttanut, kun lääkitä omaa surua.”

Tulevalta pitkäsoitolta löytyvän Se et ole sinä -kappaleen voit kuulla alta.

Harmaan Geton Facebook-sivuille pääset tästä.