Lauri Haav yllättää kuulijansa musiikkivideolla, jolla roiskuaa ja vaahtoaa

Uutta Lauri Haavia.

28.11.2021

Lauri Haav on pysynyt soolomateriaalin osalta nykymittapuulla hiljaisena, sitten viime vuonna ilmestyneen Silmät kii -debyyttialbumin jälkeen. Kasvavan koronapandemian alkumetreillä julkaistu albumi esitteli Suomelle räppiä hyödyntävän r&b-taiturin, joka ei pelkää kirjoittaa kappaleita vaikeistakin aiheista. Lisää albumista löydät täältä.

Nyt jyväskyläläinen on rikkonut hiljaisuuden uudella Shampoo-sinkullaan. Laulaja osoittaa rohkeutensa muusikkona ottamalla täysin uudenlaisen askeleen urallaan. Shampoota on suoraviivainen pop-biisi, joka eroaa aiemmasta materiaalista täysin – siinä määrin täysin, että kyseessä voisi luulla olevan aivan eri artisti, vaikka äänenväri olisikin tuttu.

Kirjaimellisesti shampoolla viitataan siihen itseensä, eli shampoohon, mutta alun poksahduksessa ja sanoituksissa kuullaan viittauksia myös shampanjaan. Tämä arkisuuden ja juhlan sekoittuminen kuvastaa myös kappaletta, kuten artisti itse avaa:

”Pääteemana on ajatus, että lakaistaan vaikeat asiat maton alle. Oli se sitten mitä tahansa. Masennus, päihdeongelma tai joku muu. Kääritään se vaikea elämä glamour-paperiin ja toivotaan, että se vie ne ongelmat ainakin hetkeks sivuun”, artisti kertoo. “Halusin myös haastaa tekstejäni ja laulaa vielä enemmän”.

Kappaleesta julkaistiin artistin ja Max Steffanssonin ohjaama musiikkivideo, jonka Lauri Haav on käsikirjoittanut itse. Video on tämän vuoden parhaimmistoa, joten kannattaa katsao pelkästään jo sen vuoksi. Videolla kerrotaan tarina selkeästi, mutta pohdittavaa annetaan silti.

Tiedotteella kerrotaan, että Shampoota on ensimmäinen sinkku tulevalta albumilta ja sen musiikkivideo avaa videokokonaisuuksien sarjan.

Lisää luettavaa