Lauri Tähkän uutta albumia juhlitaan erikoisella levynjulkaisukeikalla

Perjantaina ilmestyi Lauri Tähkän uusi albumi, joka päättää trilogian.

18.09.2022

Lauri Tähkä julkaisi perjantaina uuden albumin. Kaikella on tarkoitus on kymmenen kappaleen kokonaisuus, joka on tehty yhdessä tuottajien Jukka Immosen ja Antti Riihimäen kanssa. Kolmessa eri kaupungissa äänitetty kokonaisuus on kurottautunut luomisprosessinsa aikana myös Suomen ulkopuolelle: albumia on nimittäin rakennettu Muoniossa, Helsingissä ja Italian Monteceliossa.

”Albumin tekemiseen meni kaikkinensa kolme vuotta”, Lauri Tähkä sanoo. ”Ensimmäiset äänitykset aloitettiin tuottaja Immosen kanssa vuoden 2020 lokakuussa Muoniossa, jossa laitettiin aluille Aavikko, Sydän sininen ja Champs-Élysées. Äänityksiä jatkettiin Helsingissä ja Monteceliossa Italiassa kahden vuoden ajan. Pitkä, antoisa, ihana, haastava, raastavakin tekoprosessi. Tuntui, että tätä ei saada valmiiksi koskaan. On ollut värikkäät ja vaiheikkaat vuodet näiden laulujen äärellä.”

Uusi levy asettuu viimeiseksi osaksi trilogiaa, joka alkoi vuonna 2016 julkaistulla Vien sut täältä kotiin -albumilla. Vuonna 2019 ilmestyi levy Meidän tulevat päivät, ja nyt sitten tarinan päättävä Kaikella on tarkoitus. Ympyrän sulkeutuessa tulevaisuus jää avoimeksi.

Warnerin kautta julkaistua levyä Lauri Tähkä juhlistaa keikoilla, jotka eivät ole aivan tavanomaisimmasta päästä. Hänet nähdään esiintymässä Helsingin Kansalaistorille rakentuvassa läpinäkyvässä kupolissa kolmena peräkkäisenä iltana, eli 22.-24.9.2022.

”15 vuotta olen haaveillut tämänkaltaisesta keikasta ja pyöreästä lavasta ihmisten keskellä”, artisti kertoo. ”Isojen stadionkeikkojen vastapainoksi tuntuu tosi hyvältä saada yleisö lähelle. Erityisen hyvältä tuntuu, että tämä tapahtuu juuri silloin kun ollaan uuden äärellä, ja vieläpä levynjulkaisukeikoilla.”

Viimeinen illoista on loppuunmyyty, mutta kahdelle ensimmäiselle keikalle voit ostaa lippuja täältä.

Kuuntele koko levy alta.

Lisää luettavaa