Legendaarisesta Noidan käsikirjasta otettiin uusintapainos, nyt yli tuhat ihmistä haluaa pelätä sen tahdissa Helsingissä – mistä oikein on kyse?

Noidan käsikirja villitsee kolmella paikkakunnalla.

17.08.2018

Kuten kerroimme aiemmin täällä, legendaarisesta Noidan Käsikirjasta otettiin uusintapainos.

Kirjan ympärille on nyt rakennettu kattava klubikiertue, jonka aikana Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen Pertti esiintyy alter egonaan Kalevi Helvettinä eri esiintyjien kanssa Helsingissä (Kuudes Linja), Tampereella (Telakka) sekä Hämeenlinnan kaupunginmuseossa (!!).

Kiinnostus on ollut valtavaa, ja esimerkiksi Helsingin keikkaa tutkailee kiinnostuneena tällä hetkellä yli tuhat ihmistä. Ei huonosti keikalta, jonka toisena esiintyjänä on Roky Ericksonia veivaava Paha Ykkönen ja kolmantena Goo Hags.

Koko kiertue sai ideansa Kuuden Linja -keikkapaikan (ja toki monen muunkin) buukkaajan Ville Metsolan ajatuksesta.

”Tosiaan tuon uudelleenjulkaisun pohjilta lähdin tekemään tällaisia tapahtumia. Ideana ensin tehdä vain Kutoselle iltamat, mutta sitten mietin että tämä varmasti kiinnostaa muuallakin kuin Helsingissä ja otin yhteyttä Janne Laurilaan, joka nappasi kopin ennen kuin oikeastaan ehdin sen kummemmin ideaa hänelle myydä, kirjan fani hänkin.

Myös Kouvolassa oltiin innoissaan ideasta ja siellä illan olisi järjestänyt Tuomo Mannonen Downtownissa, tuttu mies mm. Kivesveto Go Go ja Lasten Hautausmaa -yhtyeistä. Vähän aikaa sitten sain kuitenkin kuulla, että Downtown oli joutunut massiivisen vesivahingon uhriksi ja keikka oli vaakalaudalla, odottelin kuitenkin että jos se saataisiin toimimaan jossain muualla, mutta ikävä kyllä näin ei tapahtunut ja aikaa hyvin niukalti jäljellä mm. mainostukseen.

Kolmas tapahtuma on ja toteutuu kaikista maailman paikoista Hämeenlinnan kaupunginmuseossa, josta otti itse yhteyttä lehtori Jyrki Nissi luettuaan sillä hetkellä vielä raakileena leijuneesta ideasta Helsingin Sanomista. Tapahtuma tullaan toteuttamaan osana näyttelyä, joka käsittelee ihmisten kokemusta yliluonnollisesta, päivämäärä sille on 22.2.2019.”

Hämeenlinnan kaupunginmuseon Jyrki Nissi puolestaan kertoo tulevasta näyttelystä seuraavaa:

”Noidan käsikirja –klubi ja Kalevi Helvetin keikka tulee olemaan meidän näyttelyn avajaisohjelmaa. Henkimaailman juttuja –näyttely aukeaa Hämeenlinnan kaupunginmuseossa siis juuri tuolloin 22.2. ja Noidan käsikirja –klubi tulee olemaan tavallaan after party meidän näyttelyn avajaisille. Klubi järjestetään museon alakerrassa sijaitsevassa baarissa.

 Henkimaailman juttuja – näyttelyn keskeisenä teemana on se, kuinka ihmisyyteen kuuluu voimakas halu löytää merkityksiä käsin kosketeltavan maailman ulkopuolisille kokemuksille. Eri aikoina ja kulttuureissa tästä on syntynyt runsas uskomusten, uskontojen ja tarinoiden perinne.

Näyttely kertoo siis kummista ja yliluonnollisista kokemuksista sekä niiden synnyttämistä tarinoista. Mukana on yhtä lailla tarinoita Hämeessä mellastaneista jäteistä ja tontuista kuin myös uusia kummitusjuttuja, jotka on kerätty tätä näyttelyä varten. Noidan käsikirjan klubikiertue ja Kalevi Helvetti sopivat siis mainiosti yhteen meidän näyttelyn kanssa.”

Helsingin keikan tapahtumasivulle pääset tästä.

Tampereen keikan tapahtumasivulle pääset tästä.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon Facebook-sivuille pääset puolestasi tästä.

Lisää luettavaa