Lil Nas X:n ja Billy Ray Cyrusin hittikappale rikkoi Elton Johnin 22 vuoden takaisen ennätyksen

Old Town Road rikkoo ennätyksiä. Taas.

Youtube

Lil Nas X:n ja Billy Ray Cyrusin Old Town Road saattaa olla tämän vuoden ja ehkä jopa vuosikymmenen suurin hitti. Kantrivaikutteinen hip hop -kappale julkaistiin alunperin helmikuussa ja pian sen jälkeen julkaistiin myös versio, jolla Cyrus feattaa, ja joka sittemmin varmisti kappaleen tien tähtiin.

Uutisoimme aiemmin kappaleen olevan tällä hetkellä pisimpään listaykkösenä pysynyt hip hop -kappale Yhdysvalloissa. Tätä lukiessa (7.7.) on kappale Billboard Hot 100 -listaykkösenä jo kolmattatoista viikkoa putkeen.

Kappale on myös saavuttanut ensimmäisenä kappaleena Yhdysvalloissa timanttimyynnin rajan (10 miljoonaa albumiyksikköä) ollen samaan aikaan listaykkösenä sitten vuoden 1997 ja Elton Johnin Candle in the Windin, joka oli myös ensimmäinen timanttimäärän myynyt single.

Elton John kappale pysyikin ainoana timanttirajan yli myyneenä singlenä aina vuoteen 2013 asti. Tämän rajapyykin jälkeen timanttirajan ovat ylittäneet seuraavat kappaleet: Eminemin ja Rihannan Love the Way You Lie, Lady Gagan Bad Romance,  Justin Bieberin ja Ludacriksen Baby sekä Weekndin The Hills.

Sekä tietenkin viimeisimpänä Old Town Road.