Lil Nas X:n ja Billy Ray Cyrusin hittikappale rikkoi Elton Johnin 22 vuoden takaisen ennätyksen

Old Town Road rikkoo ennätyksiä. Taas.

07.07.2019

Lil Nas X:n ja Billy Ray Cyrusin Old Town Road saattaa olla tämän vuoden ja ehkä jopa vuosikymmenen suurin hitti. Kantrivaikutteinen hip hop -kappale julkaistiin alunperin helmikuussa ja pian sen jälkeen julkaistiin myös versio, jolla Cyrus feattaa, ja joka sittemmin varmisti kappaleen tien tähtiin.

Uutisoimme aiemmin kappaleen olevan tällä hetkellä pisimpään listaykkösenä pysynyt hip hop -kappale Yhdysvalloissa. Tätä lukiessa (7.7.) on kappale Billboard Hot 100 -listaykkösenä jo kolmattatoista viikkoa putkeen.

Kappale on nyt myös rikkonut ennätyksen, jota Elton John piti kappaleellaan Candle in the Wind hallussaan viimeiset 22 vuotta. Saavuttaessaan Yhdysvalloissa timanttimyynnin rajan (10 miljoonaa albumiyksikköä) komeili Old Town Road nimittäin samaan aikaan edelleen listaykkösenä. Se on siis nyt historian toinen tähän saavutukseen yltänyt kappale.

Elton John kappale pysyi myös ainoana ylipäätään timanttirajan yli myyneenä singlenä, listasijoitusta huomioimatta, aina vuoteen 2013 asti. Tämän rajapyykin jälkeen timanttirajan ovat ylittäneet seuraavat kappaleet: Eminemin ja Rihannan Love the Way You Lie, Lady Gagan Bad Romance,  Justin Bieberin ja Ludacriksen Baby sekä Weekndin The Hills.

Sekä tietenkin viimeisimpänä Old Town Road.

Lisää luettavaa