”Mä lupaan tehdä duunia sen eteen, että vielä joku päivä suomi-r&b saa omat kanavat joka paikkaan” – Haastattelussa Senya

Senya julkaisi hiljattain uuden sinkun.

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Nicce, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on r&b-lupaus Senya. Laulaja julkaisi juuri uuden Mad-sinkun ja sitä on edeltänyt muun muassa kappale Noita. Rumballe hän kertoo taustastaan musiikin parissa, mutta varsin mielenkiintoisista tulevaisuuden näkymästään myös.

Mikä soi napeissa just nyt?
”Tällä hetkellä napeissa kuuluu Bizi! Se on henkilökohtaisesti mulle tän hetken yks mielenkiintosimmista artisteista Suomessa. Sanoitukset, melsut ja kaikki inspiroi mua – rehellisesti tekee just sellaista musaa, mitä ite kuuntelen päivittäin.”

Mist sä tuut?
”Mä tuun Klaukkalasta alkujaan, mutta nyt oon asunut omillani pääkaupunkiseudulla kohta jo pari vuotta!”

”Oon aina tehnyt musaa ja tanssinut, enkä ole ikinä osannut miettii itselleni muuta tarkoitusta. Skidinä koulussa olin vähä yksinäinen, koska kovinkaan moni ei jakanut mun kaa samoja kiinnostuksen kohteita ja se on ollu varmaan ihan hyvä, sillä oon saanut aikaa kehittää itteäni rauhassa.”

”Mä tein omakustanteena musaa, kunnes sain yhteydenottoja. Shoutout YleX:n Nosteelle, kun sen jälkeen alkoi puhelin soimaa. Löysin mulle täydellisen tiimin, jossa mun visio otettiin vastaa ilman kompromisseja!”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Oon aina ollut kova esiintymään laulaen ja tanssien. Jossain vaiheessa tyyliin just ylä-asteellä mä vaan päätin, että ei tää pikkukylä ole mun paikka, kun tuntui että oli liikaa kapeakatseisuutta. Aloin tekee yksin duunia, että pääsen musiikkilukioon mun suht huonolla keskiarvolla. Se oli hyvä päätös.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Oispa niitä artisteja vaan yksi. Niitä on niin monia, mutta jos joku olisi pakko valita, niin lapsuusajoilta Christina Aguilera. Sen monipuolisuus artistina on vaikuttanut mun musaan tosi paljon. Oon aina katsonut ylöspäin artisteja, jotka omaa koko paketin, eikä pelkää näyttää sitä.”

Supervoimasi?
”Se, että mun aivoilla on Ferrarin moottori ja polkupyörän jarrut. Porukka kelaa, että se on ongelma, mutta niin se vaan on, että jos vaan osaa kääntää omat heikkoudet vahvuudeksi, niin sulla on kaikki mahdollisuudet auki. Ja mä koen olevani aika hyvä siinä.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Laadukkaaseen tuotantoon ja fiilikseen. Tietty sanoitukset on mulle tosi tärkeät ja pyrin kokoajan kehittää itseäni niissä, mutta mä itse kun alan tekee musaa, niin pyrin saamaan ihan eka luotua siihen sellaisen fiiliksen mikä välittyy kuuntelijoille.”

Senya?
”Mulle tärkeintä artistina on kehittyä ja viedä mun musaa eteenpäin, vaikka mitä tulisi eteen. Mun biisit saa aiheensa yleensä suoraan mun henkilökohtaisesta elämästä ja asioista mitä kelailen. Mulla on koko ajan muistiinpanot auki ja skrivaan ylös kaiken heti kun mulle tulee inspis. Olin sitten himassa, metrossa, bileissä tai missä vaan.”

Suomi-r&b?
”Uskon, että suomi-r&b tulee vielä olemaan isossa osassa tätä geimiä ja haluan edesauttaa siinä. R&b on ollut pitkään vaan jenkkiartistien juttu ja vaikka on osaavia tekijöitä, nii Suomessa se on esillä vielä suhteellisen vähän.”

”Mä lupaan tehdä duunia sen eteen, että vielä joku päivä suomi-r&b saa omat kanavat joka paikkaan. Toivon et porukka uskaltaa kokeilla ja jatkaa duunia sen eteen, vaikka kaikki ei tapahtuisikaan silmänräpäykses.”