”Maailma tulee näkemään, millainen poika, puoliso, isä ja artisti hän oli” – Ol’ Dirty Bastardista tekeillä dokumenttielokuva

Uusi dokkari esittää Wu-Tang Clanista maailmanmaineeseen nousseen räppärin ennennäkemättömällä tavalla.

01.04.2022

Wu-Tang Clanin perustajajäsen Ol’ Dirty Bastardista eli Russell Tyrone Jonesista on tekeillä ensimmäinen virallinen dokumenttielokuva. Projekti on aivan tuore ja sillä on The Hollywood Reporterin mukaan täysi tuki räppärin omaisilta.

ODB:n lesken, Icelene Jonesin kerrotaan olevan filmin johtava tuottaja. Hänen ansiostaan dokkariin on saatu yksinoikeudella paljon ennennäkemätöntä arkistomateriaalia. Jonesin ohella dokumenttia ovat tekemässä tuotantoyhtiöt Pulse Films ja Four Screens.

Kaksituntiseksi kaavailtua dokkaria työstetään nimellä Biography: Ol’ Dirty Bastard. Tekijät kuvailevat filmiä ”kulttuuria avaavaksi erikoisuudeksi, joka inhimillistää ODB:n ennennäkemättömällä tavalla”.

Dokumentti keskittyy enimmäkseen artistin soolouraan ja käy läpi muun muassa tämän addiktiota, vanhemmuutta, mielenterveysongelmia, äkillistä rikastumista ja rikoksia. Dokkari esittää myös kysymyksen: kuinka suuri vaikutus medialla ja musiikkialalla oli räppärin ennenaikaiseen kuolemaan?

”Olen täpinöissäni, että pääsen kertomaan aviomieheni koko tarinan. Tämän dokumentin myötä maailma tulee näkemään, millainen poika, puoliso, isä ja artisti hän oli”, Jones kommentoi.

Dokumentin ohjaajiksi on valittu Jason Pollard ja hänen isänsä, lukuisia palkintoja ja ehdokkuuksia saanut Sam Pollard. Hän on ohjannut muun muassa Martin Luther Kingin mustamaalauskampanjasta kertovan MLK/FBI -dokkarin.

Ol’ Dirty Bastard -dokumentti on vielä alkutekijöissään eikä sen julkaisupäivästä ole tietoa.

Lisää luettavaa