Maamme legendaarisin hardcore-yhtye Terveet Kädet tekee paluun

Terveet Kädet tekee paluun!

16.01.2019

Läjä Äijälän luotsaama Terveet Kädet -yhtye lopetti toimintansa 2016 liki neljänkymmenen toimintavuoden jälkeen. Äijälä ilmoitti, että yhtye ei ollut hänelle enää ajankohtainen.

Tuolloin bändi laittoi pillit pussiin, ja sen viimeisin kokoonpano jatkoi keikkailua sekä levyjen tekoa Lapin Helvetti -nimellä, julkaisten nimeään kantavan debyyttilevynsä vuonna 2017 (Svart Records).

Yhtyeen arvostuksen ja 40. juhlavuoden kunniaksi Svart Records on koostanut yhtyeen 1980-luvun tuotannosta kaikkiaan viiden vinyylilevyn kokoelmaboksin, joka sisältää laajan liitelehden asiaankuuluvine valokuvineen, haastatteluineen ja diskografioineen.

Lopettamispäätöksestä huolimatta Äijälä ilmaisi halunsa tehdä kattavan julkaisun kunniaksi Lapin Helvetin nykykokoonpanolla rajoitetun määrän keikkoja, joilla se soittaa pelkästään Terveet Kädet -yhtyeen 1980-luvun materiaalia. Mitään sekakokoonpanoja ja kokkapuheita näissä juhlissa on turha odotella, vaan luvassa on varttia vaille tunti kunnon turpaanvetoa vanhaan malliin.

Terveet Kädet -yhtyeen TK POP 1980 – 1989 viiden vinyylilevyn kokoelmaboksi ilmestyy 1. helmikuuta. Yhtye soittaa julkaisun kunniaksi kolme keikkaa: 21.2. vuorossa on Oulun 45 Special, 22.2. Tampereen Vastavirta-klubi sekä 23.2. Helsingin Ravintola Lepakkomies.

Lisää luettavaa