Malcolm Youngia on muisteltu konserteissa viikonloppuna – Guns N’ Roses ja Foo Fighters kunnioittivat menehtynyttä AC/DC-kitaristia

Kitaristi Malcolm Young oli paitsi pidetty, myös tuottelias. Moni AC/DC:n klassikoista on Youngin käsialaa.

20.11.2017

Lauantaiset suru-uutiset AC/DC-kitaristi Malcolm Youngin, 64, menehtymisestä ovat keränneet runsaasti surunvalitteluja bändille ja läheisille.

Myös moni yhtye on muistanut Youngia konserteissaan. Guns N’ Roses omisti kappaleet Knocking on Heavens Door ja AC/DC-coverin Whole Lotta Rosie Youngin muistolle Sacramentossa lauantai-iltana.

Myös Foo Fighters esitti tribuuttinsa. Bändi julkaisi suruvalittelut ja aloitti Mexico Cityn konserttinsa kappaleella Let There Be Rock.

”Kiitos, Malcolm, lauluistasi, tunteista, cooliudesta, ja lukuisten vuosien antautumisesta rock ’n’ rollille. Aion tehdä niin tänään konsertissa, sinulle”, Dave Grohl kirjoitti suruvalittelussa.

Myös muun muassa Billy Joelilta ja Alice Cooperilta on nähty konserteissa pienet kunnianosoitukset Malcolmin muistolle.

Tribuutteja ja surunvalitteluja koottuna alla.

  

Malcolm Young perusti AC/DC:n yhdessä pikkuveljensä Angus Youngin kanssa Sydneyssä, Australiassa vuonna 1973. Kun Anguksesta tuli bändin soolokitaristi ja julkinen keulakuva koulupukuineen, Malcolm pidättäytyi komppikitaristin roolissa.

Yhtyeen sisällä häntä kuitenkin kutsuttiin bändin sieluksi ja selkärangaksi. Malcolm oli yhtyeensä riffikone ja hän sävelsi ison osan AC/DC:n klassikkokappaleista.

Malcolmin kädenjälki kuuluu muun muassa biiseillä Back in Black, Highway to Hell, Thunderstruck, Let There Be Rock, For Those About to Rock (We Salute You), Hells Bells, T.N.T. ja You Shook Me All Night Long.

Tribuuteista uutisoi Consequences of Sound.

Lisää luettavaa