Massamurhaajaa ihailleet tekstit olivat liikaa – Räppisivuston perustaja sai potkut

Nyt ei mennyt ihan putkeen tragedialla ratsastaminen.

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Wikipedia

Rap Genius-saitti kerää yhteen räppikappaleiden sanoituksia ja esimerkiksi lajittelee niitä niiden sisällön mukaan. Sivuston käyttäjät voivat myös postata sivuille omia kommenttejaan ja tulkintojaan kappaleiden sisällöistä.

Sivuston huiman suosion takia siitä on tehty myös News Genius -versio, joka mahdollistaa samanlaisen kommentoinnin päivän polttaviin uutisaiheisiin kuin Rap Geniuksen sivut. Molemmat sivustot ovat olleet kuitenkin myrskyn silmässä nyt pari päivää Rap Geniuksen perustajan Mahbod Moghadamin kommenttien takia.

Elliot Rodger -niminen 22-vuotias mies tappoi kuusi ihmistä ja haavoitti kolmeatoista viime perjantaina Santa Barbarassa Kaliforniassa. Hirmutöidensä jälkeen hän tappoi myös itsensä. Rodger oli kirjoittanut 141-sivuisen manifestin, jossa kertoi syitä teoilleen.

Mahbod Moghadam analysoi tekstin News Genius-sivuilla viikonlopun aikana. Moghadam kehui Rodgerin tekstejä ”kauniisti kirjoitetuiksi”. Lisäksi hän hehkutteli muistiinpanoissaan Rodgerin siskoa ”smokin’ hotiksi” eli huiman kuumaksi pakkaukseksi.

Nyt Moghadam on joutunut eroamaan perustamiensa saittien palveluksesta kommenttiensa takia. Tom Lehdman, toinen sivustojen perustajista kirjoitti molemmille sivuille anteeksipyynnön, jossa pahoitteli Moghadamin käytöstä. Lehdman syytti kollegansa ja ystävänsä kirjoittamia kommentteja manifestiin naisvihamielisiksi ja erittäin huonolla maulla kirjoitetuiksi.

Erityisen typeräksi Moghadamin toiminnan tekee se tosiasia, että 22-vuotias neitsyt Rodger syyttää manifestissaan suoraan naisia massamurhastaan.

Myös Moghadam pyysi anteeksi kommenttejaan.