”Matkan varrelle on mahtunut haasteita, kasvua ja paineita” – Figaron nuoruutta intiimisti käsittelevällä debyyttilevyllä vierailevat Sexmane, Vesala ja Abreu

Figaro laulaa sydän auki.

19.06.2022

Perjantaina julkaistiin laulaja-lauluntekijä Figaron debyyttilevy. Tänä vuonna YleX:n läpimurtolistaukseen noussut artisti käsittelee albumillaan nuoruutta kaikissa sen lukuisissa sävyissä, muistuttaen että onnellisestakin nuoruudesta huolimatta ihminen voi kokea syvää surua ja kasvukipuja. Etenee-levymerkin kautta ilmestynyt albumi kantaa nimeä Näin mä haluun sut muistaa, ja sillä vierailevat Vesala, Sexmane sekä Abreu.

Figaro kertoo tehneensä albumia pitkälti jo pari vuotta sitten helteisenä kesänä Punavuoressa tuottaja Heviteemun kanssa.

”Matkan varrelle on mahtunut haasteita, kasvua ja paineita. Vaikka on muuttunut ihmisenä, tuntuu hyvältä saada tämä jakso elämästä jollain tapaa pakettiin”, Figaro miettii.

Figaron ja Heviteemun lisäksi tuotantopuolen tekijätiimiin kuuluvat Arto Ruotsala ja Mikko Koivunen.

Näin mä haluun sut muistaa on haaveellinen ja intiimi kokonaisuus, vieden kuulijan kädestä pitäen nuoruuden intensiivisten ja herkästi mustavalkoisia sävyjä saavien siunausten ja sydänsurujen äärelle. Figaro ei kaihda rikkinäisyyttä niin muissa kuin itsessäkään, hän laulaa lämpimästi ja avoimin sydämin, sekä sallii kuulijalle pääsyn maailmaan, joka rujoista realiteeteista huolimatta tuntuu huojentavan kannattelevalta.

”Halusin tehdä debyyttilevyn mun lapsuudesta ja nuoruudesta”, Figaro sanoo. ”Se kertoo kasvamisesta välillä liian nopeastikin muuttuvaan maailmaan, mihin en ole aina meinannut sopeutua, vaikka mun nuoruuden kokemukset ovat onnelliset. Näin mä haluun sut muistaa vie ensirakkauteen, ensimmäisiin sydänsuruihin ja nuoruuden muihin oivalluksiin.”

Figaro tekee oman tuotantonsa lisäksi musiikkia lukuisille muille artisteille, kuten viimeisimpänä Vesalalle, Reino Nordinille ja Costeelle.

Alta löydät Pellavapää-musiikkivideon, jossa vierailee Sexmane, sekä Figaron koko albumin.

 

Lisää luettavaa