Mellunmäen sanataiturit Mikidi & Gaiaf katkaisevat hiljaiselon vakuuttavalla yhteisbiisillään Paatti x Pavelin kanssa

Eeppisen musiikkivideon kappaleeseen on tehnyt Napoleon Digital.

19.12.2021

Perjantaina ilmestyi kahden koplan energisen toiminnallinen kappale, kun 3rd Rail julkaisi biisin nimeltä Satsattu panostukseen. Kappale on monin tavoin huomionarvoinen, sillä ensinnäkin se indikoi Mellunmäen kaduilta ponnistavan Mikidi & Gaiafin aktivoitumista pitkän tauon jälkeen. Lisäksi biisissä kuullaan kesällä Käpyjä ja tikkuja -albuminsa julkaisseen Paatti x Pavel -duon riimejä.

Nelikon roisissa käsittelyssä kappaleesta ei vauhdin hurmaa puutu, sillä Satsattu panostukseen antaa jokaiselle siihen osallistuvalle mahdollisuuden tuoda esiin lyyristä sanataituruuttaan. Erikseen täytyy mainita Mikidin omintakeisen tunnistettava flow, jota on hiljaiselon aikana ehditty kaivata, ja joka kaikessa tykityksessään pistää hymyilemään. Mutta eivätpä muutkaan osapuolet mitenkään jälkeen jää, vaan kappale on voitokasta kertsiään myöten erittäin vakuuttava kokonaisuus.

Paatti x Pavelin kesäisen levyn pääosin tuottanut DJ Nahkatukka vastaa tälläkin kertaa tuotannosta, kun taas miksaaminen, masterointi sekä nauhoitus on Kim “Kasio” Rantalan aikaansannosta.

Vielä täytyy puhua biisin musiikkivideosta, joka jäänee eeppisyydessään suomiräppivideoiden Hall of fameen. Videosta on kiittäminen Napoleon Digitalia, joka on jälleen saanut aikaiseksi tunnistettavan ammattitaitoista jälkeä, ja joka on aiemmin tehnyt videoita muun muassa Sairas T:lle, Henri Noirelle sekä Kubelle. Satsattu panostukseen on visuaaliselta puoleltaan kuin sankarillinen lännenelokuva, jonka aikana villissä lännessä ehtii tapahtua toinen toistaan järkyttävämpiä käänteitä. Hurja seikkailu huipentuu verilöylyyn, jonka kaltaista ei edes suomiräpin kontekstissa ihan ensimmäisenä osaisi odottaa.

Kannattaa katsella musiikkivideo alta, jos se ei vielä ole hallussa. Kolmannen raiteen tiedote lupaa ensi vuoden puolelle lisää Mikidi & Gaiafin singlejä, mutta sitä odotellessa ehtii hyvin pyöräyttää Satsattu panostukseen -biisin läpi kerran jos toisenkin.

Lisää luettavaa