Melon suunta on ylöspäin ja siitä on taas todisteita

Uutta Meloa.

Melo on tehnyt vaivihkaa nousua aina vaan merkittävämmäksi räppäriksi niin sanotun uuden aallon räpin ja sen taitajien kuten Cledosin ja Iben keskuudessa.

Melo tuli kuvioihin emosoundilla, mutta on sittemmin löytänyt oman juttunsa, josta todisteena jo omaperäinen Freda 4eva -albumi. Sittemmin peliliikkeet ovat tuntuneet vielä onnistuneimmilta ja siitä uusimpana todisteena on Aktive-ep, jolta löytyy neljä kappaletta. Marimekko julkaistiin ep:lta etukäteen, mutta kolme muuta kappaletta ovat uusia.

Ep:n avaava Pisto on 4evan tuottama brittiläisen elektron suuntaan kumartava kappale, joka on popeinta Meloa jota on kuultu. Aivan kevyt biisi ei ole, vaan kyseessä on sivallus tyyppien suuntaan, jotka eivät arvostaneet Meloa silloin kun hän oli ”tavallinen”, vaan vasta nyt. Tällaisia ihmisiä Melo ei kaipaa seuraakseen. Biisi ei kuitenkaan kuulosta räppiuholta, vaan tarttuvalta pop-biisiltä.

Kuiva H:n tuottama Tiikeri näyttää Melon kikkailevamman puolen, vastaavan jota kuultiin Sickboy-biisillä. Kappaleella Melo muistuttaa olevansa räppäri, jonka soundi erottuu joukosta.

Jos vetää Melon tekemisistä nopeat johtopäätökset, niin on selkeää, että oma juttu on löytynyt ja suunta on vain ylöspäin. Räppäri on pitänyt hyvää julkaisutahtia yllä ja kun alkuvuodesta julkaistu Sickboy-single ei edes löydy ep:ltä, niin se kertonee siitä, että materiaalia on kosolti hallussa. Meininki on siis hyvin lupaavaa.

Kannattaa siis pistää ep soimaan lähimmästä suoratoistopalvelusta.