Meshell Ndegeocello, legendaarinen Horace Andy ja monia muita lisätty Flow-festivaalin ohjelmistoon – myös ikävä peruutus saatiin

Ja lisää huippuesiintyjiä.

27.04.2023

Flow-festivaali on julkistanut Balloon 360° -lavan ohjelmiston.

Tänä vuonna Balloonin lavalle nousevat Grammy-palkittu multi-instrumentalisti Meshell Ndegeocello, legendaarinen reggae-laulaja Horace Andy yhtyeineen sekä muun muassa jazzia ja ambientia yhdistelevä muusikko ja tuottaja Nala Sinephro.

Perjantaina 11.8. Balloonin lavalle nousee kiitetty karibialais-belgialainen säveltäjä, tuottaja ja muusikko Nala Sinephro, jonka musiikissa yhdistyvät meditatiiviset äänet, jazzin herkkyys, kansanmusiikki ja kenttä-äänitykset. Balloonilla tanssittaa myös DJ ja tuottaja Esa Williamsin ympärilleen kokoama Esa’s Afro-Synth Band ft. Kamazu.

Kotimaisista tekijöistä perjantaina lavalla nähdään Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostama indiefolkista ja americanasta ammentava bändivetoinen duo Tuomo & Markus yhdessä trumpetisti Verneri Pohjolan kanssa, jo aiemmin julkistettu suomalaisen cumbian sanansaattaja Ne Galaktiset sekä helmikuussa debyyttialbuminsa julkaissut laulaja-lauluntekijä, näyttelijä ja aktivisti Elsi Sloan.

Lauantaina 12.8. ikonisella pallolavalla esiintyy Grammy-palkittu multi-instrumentalisti Meshell Ndegeocello, jonka laajaan musiikkikatalogiin kuuluu levytyksiä soulin, jazzin, funkin, hiphopin, reggaen ja rockin saralta. Lisäksi lavalle nousevat ghanalainen gospel-yhtye Alogte Oho & His Sounds of Joy sekä monipuolisen muusikon, taiteilijan ja tuottajan Arp Friquen luotsaama, muun muassa diskoa, afrobeatia ja funkia yhdistelevä Arp Frique & Family.

Yhdysvaltalainen laulaja, kitaristi ja Jake Xerxes Fussell sekä suomalaisen jazz-säveltäjä ja -kontrabasisti Kaisa Mäensivun jazz-yhtye Kaisa’s Machine nähdään myös Balloonin lauantaissa. Valitettavasti aiemmin lauantain ohjelmaan ilmoitettu Eddie Palmieri on puolestaan joutunut perumaan kaikki Euroopan-esiintymisensä, mukaan lukien Flow-keikkansa, terveyssyistä johtuen.

Sunnuntaina 13.8. legendaarinen reggae-ääni Horace Andy valtaa yhdessä Dub Asante Bandin ja Matic Hornsin. Lisäksi lavalla nähdään vaihtoehtoisesti K-pop-yhtyeeksi itseään kuvaileva korealainen Balming Tiger sekä Grammy-ehdokas, hyperaktiivisen futuristisesta sekoituksestaan progressiivista jazzia, hiphopia ja R&B:tä tunnettu duo DOMi & JD Beck.

Sunnuntaina Balloonilla esiintyvät myös pianisti- ja kosketinsoittajalegenda Olli Ahvenlahti tuoreella The Poet 2 -projektillaan, 1960-luvun cooljazzista ammentava Valtteri Laurell Nonet sekä indiefolkin ja elektronisen popin maailmoissa liikkuva laulaja-lauluntekijä Sonia.

Flow Festivalin kolmen päivän lippu on mahdollista saada vielä 1.5. asti hintaan 225 €. Kolmen päivän lipun hinta on 239 € 2.5. alkaen.

Lisää luettavaa