Mikko Joensuun Amen-trilogian päätösalbumi kuunneltavissa ennakkoon!

Tero Ahonen

Mikko Joensuun Amen-trilogian päätösosa Amen 3 julkaistaan perjantaina 2. kesäkuuta. Rumballa on ilo ja kunnia tarjota Teosto-palkitun artistin massiivinen albumi ennakkokuunneltavaksi.

”Amen 3 sisältää vain kuusi kappaletta, mutta kestää yli 70 minuuttia. Monin paikoin strategia on hajottaa kaikki jäänteet ”biiseistä” yhä elektronisemman äänikudoksen sekaan. Tuossa kudoksessa on vaikutteita ambientista, Tangerine Dreamin kaltaisista nimistä ja ihan silkasta new age -musiikistakin”, Niko Peltonen kirjoittaa levyarviossaan ja jatkaa:

”Joensuu tuntuu häivyttävän itsensä ja oman henkilökohtaisen kokemuksensa musiikista, joka ehkä kuvaakin osaltaan epäpersoonallista, neurooseista ja ajatuslukoista vapaata auvoisaa olotilaa. Tätä tyyntä tapahtumattomuutta jäsentää kahden instrumentaalisen teoksen jälkeen 19-minuuttinen, aavistuksen uhkaava The Worst in Me kuin muistutuksena siitä, että menneisyyden painokin kulkee yhä mukana.”

”Lopputulema on silti vapauttava. Eikä trilogia olisi trilogia ilman lankojen sitomista vielä kerran yhteen. Sen tekee kolmososan päättävä Pearly Gates, joka edustaa paluuta ykkösen musiikilliseen muotokieleen, mutta kaikkea koettua viisaampana ja lähes 15 minuutin mittaan paisutettuna.”

Kuuntele levy alta.