Miljoonasopimuksen saanut teinipoikien metallibändi haluaa irti levysopimuksestaan – ennen yhtäkään julkaistua kappaletta

Musiikkibisnes riepottelee.

Brooklynista ponnistanut Unlocking the Truth nousi viraali-ilmiöksi vähän aikaa sitten, kuten Rumbakin asiasta uutisoi. Kolme nuorukaista perusti metalliyhtyeen seitsemännellä luokalla vuonna 2010. Viime vuonna Sony kirjoitti sopimuksen heidän kanssaan. Sopimuksen oli tarkoitus tuottaa yhtyeelle yhteensä 1,8 miljoonaa dollaria, mikäli tietyt myyntiehdot täyttyisivät.

Viikonloppuna sai ensi-iltansa Breaking a Monster -dokumentti, joka kertoo yhtyeen sensaatiomaisesta noususta kohti tähtiä – ja nyt ilmeisesti tähtitaivaalta kohti realisistisempia maaperiä. Bändin biisintekijä, kitaristi ja laulaja Malcolm Brickhouse ilmoitti ensi-illassa, että yhtye yrittää nyt päästä eroon sopimuksestaan Sonyn kanssa. Bändin manageri Alan Sacks vahvisti huhut, mutta ei kertonut tarkempia yksityskohtia asiaan liittyen.

Unlocking the Truth tuskin jää taloudellisesti aivan tyhjän päälle siinäkään tapauksessa, että yhtye joutuisi/pääsisi pois Sonyn listoillta. Se on astunut lavalle niin Coachella-festivaaleilla kuin Vans-kiertueellakin, ja lisäksi se on esiintynyt jo esimerkiksi Verizon-tietoliikenneyrityksen mainoksessa. Lähiaikoina Unlocking the Truth esiintyy myös Beats-kuulokkeiden mainosvideossa. Eiköhän siellä uusi sopimus ole jo pöydällä odottelemassa.