Millaista jälkeä suomalaisyhtye saa aikaan kivääritehtaalla? Wends päätti ottaa selvää

Wends on uusi yrittäjä kotimaisella indiekentällä.

Jyväskyläläinen Wends julkaisee uuden levynsä huhtikuussa. Rivakkaa indietä veivaava yhtye on lähdössä näytille myös suureen maailmaan toukokuun alussa, kun se esiintyy Torontossa Canadian Music Weekillä.

Rumba otti yhteyttä bändiin heidän uuden I Am Light -kappaleensa tiimoilta. Mistä Wendsissä on kyse, ja mihin vie yhtyeen tie? Lue alta, niin tiedät. Kysymyksiin vastasivat Touko Keippilä sekä Vilppu Johansson.

Tiedotteessa kerrotaan, miten ”I Am Light kertoo riittämättömyydestä ja kamppailusta masennusta vastaan.” Aihe on huiman tärkeä irtisanomisia ja mielialalääkkeitä vilisevässä nyky-yhteiskunnassa. Voitteko avata kappaletta hieman?

Touko: ”Kappale on kirjoitettu jonkinlaisena kannustuksena itseä (ja muitakin masennuksesta kärsineitä) varten. Tarkoituksena oli saada lyriikoihin positiivista sanomaa, että vaikka tässä nyt ollaankin paskassa tilanteessa niin kyllä tästä ajan kanssa noustaan. I just need a little time to push my doubt aside and you will see my light, see my fire.

Millainen pöhinä Jyväskylässä on tällä hetkellä musiikillisesti?

”Jyväskylän keikkakulttuuri elää ja voi hyvin! Paikallisten bändien välillä vallitsee hyvä solidaarisuuden ja toisten auttamisen meininki. Olemme ylpeitä siitä, että meillä on ystäviä niinkin hienoissa bändeissä kuin Mantaray, New Waters, Lost Society ja Typeface. Myös Authentic Sounds Records & Agency on ahkerasti järjestänyt keikkoja ja klubeja tuoden mielenkiintoisia kotimaisia artisteja Jyväskylään, samalla vieden Wendsiä muihin kaupunkeihin.”

Osa tulevan levyn instrumenteista on äänitetty Jyväskylän kivääritehtaalla. Mikä on suhteenne aseisiin?

”Kivääritehtaalla ei ole kymmeniin vuosiin valmistettu aseita, ja minkäänlaista tehdastoimintaa ei ole ollut sitten 1990-luvun. Tila, jossa nauhoitimme on taiteilija Kirsi Neuvosen ateljee. Kaarevakattoinen korkea betonihalli valikoitui äänityksiin hyvän soundinsa, eikä niinkään sotaisan historiansa takia. Peace & Love!”

Lähdette Torontoon kansainvälisille Canadian Music Weekille. Mitä odotatte matkalta?

”Wendsin ykköstavoite matkalle on ehdottomasti kansainvälisten kontaktien etsiminen. Tavoittelemme mukaansa tempaavalla show’lla mahdollisia yhteistyökumppaneita, jotka innostuisivat musiikistamme yhtä paljon kun me itse. Meille reissu tuo myös mukanaan paljon yhteistä hauskanpitoa, joka on bändissä soittamisen perimmäinen tarkoitus.”