Ministryn, Swansin ja King Crimsonin rumpali Bill Rieflin on kuollut

Yhdysvaltalaismuusikko menehtyi 59-vuotiaana.

25.03.2020

Bill Rieflin on kuollut 59-vuotiaana, lähteiden mukaan syöpään.

Rieflin toimi useiden merkittävien yhtyeiden rumpalina ja hänet tunnetaan työstään etenkin industrialin parissa. Rieflin soitti Paul Barkerin kanssa seattlelaisessa no wave -yhtyeessä The Blackoutsissa 80-luvun alussa. Al Jourgensen tuotti Blackoutsin viimeiseksi jääneen ep:n. Tämän jälkeen Barker liittyi Ministryn vakituiseksi jäseneksi Jourgensenin rinnalle, Rieflin soitti Ministryn albumeilla The Land of Rape and Honeysta (1988) Filth Pigiin (1996) asti.

Rieflin soitti Swansin levyillä The Great Annihilatorista (1995) The Glowing Maniin (2016) ja hänet on listattu The Seer -albumin krediiteissä yhtyeen kunniajäseneksi. Hän on vaikuttanut myös Michael Giran soololevyillä ja Angels of Light -kokoonpanossa.

Hän perusti Martin Atkinsin kanssa industrial-kollektiivi Pigfacen. Hän soitti KMFDM:n albumeilla vuosina 1995–2003.

Rieflinin musisointi ei rajoittunut industrialiin: R.E.M.-yhtyeessä Rieflin soitti vuosina 2003–2011. Robert Fripp värväsi Rieflinin King Crimsoniin vuonna 2013, ja hän kuului kokoonpanoon kuolemaansa asti.

”Lennä upeasti, veljeni Bill! Elämäni mittaamattomasti rikkaampaa, kun sain tuntea sinut”, Fripp kirjoittaa.

”Menetimme loistavan artistin, suuren ihmisen ja olennaisen osan Ministryn kehitystä ja suosiota. Turvallista matkaa seuraavaan universaaliin pestiin!”, Jourgensen kirjoittaa.

Lisää luettavaa