”Minua ei haittaa, jos grafiikat ovat huonot, kunhan itse peli on mahtava” – säveltäjä- ja ohjaajalegenda John Carpenter avautuu videopeliharrastuksestaan

Carpenterin tuorein työ, Halloween Ends -elokuva ja sen soundtrack ilmestyvät perjantaina 14. lokakuuta.

13.10.2022

Halloween-elokuvasarjan päätösosa Halloween Ends saa teatteriensi-iltansa perjantaina 14. lokakuuta.

Elokuvan toisena käsikirjoittajana ja yhtenä soundtrackin tekijöistä on toiminut John Carpenter, joka muistetaan etenkin leffasarjan ensiosan ohjaajana ja hyytävän tunnusmusiikin säveltäjänä.

Carpenter kertoo The A.V. Clubin tuoreessa haastattelussa elokuvan musiikkien tekemisestä ja jutustelee kauhuleffoista yleisellä tasolla. Haastattelu keskittyy kuitenkin enimmäkseen videopeleihin, joiden ystävänä Carpenter tunnetaan.

74-vuotias ohjaaja ja säveltäjälegenda kertoo pelaamisen olevan iso osa elämäänsä. Carpenterin mielestä pelaaminen on rentouttavaa ja hauskempaa kuin elokuvien ohjaaminen, mikä on kovaa ja stressaavaa hommaa. Innostus peleihin alkoi vuonna 1992 Sonic the Hedgehogin myötä.

”Yritin pähkäillä, miten helvetissä tuo peli toimii. Se aiheutti minulle todellisia haasteita! Tällaiset vanhat pelit ovat todella armottomia. Nykyään niistä tehdään joskus helpompia.”

Carpenter kertoo viettäneensä viime aikoina niin paljon aikaa Fallout 76 -pelin parissa, ettei halua edes miettiä kuluneita tunteja. Mies on tykästynyt erityisesti peleihin, joissa on avoin maailma.

”On hauskaa, kun on vapaus vaeltaa ympäriinsä ja tehdä asiat omalla tavalla. Juuri siksi rakastan Falloutia. Pelissä on malli ja tehtäviä, joita voi seurata, mutta ne voi tehdä eri tavoin. Se on todella mielenkiintoista, mutta toisaalta minulla on aikaa myös Crash Bandicootin ja Ratchet and Clankin kaltaisille peleille.”

Haastattelija kysyy, pelaako Carpenter enimmäkseen tarinan vai itse pelaamisen vuoksi.

”Ehdottomasti pelaamisen vuoksi. Millään muulla ei ole väliä. Minua ei haittaa, jos grafiikat ovat huonot, kunhan itse peli on mahtava. En keksi nyt mitään esimerkkiä, mutta yleisesti ajatellen vanhemmat pelit eivät näytä yhtä hyvältä kuin uudet.”

Carpenter kertoo, että olisi kiinnostunut säveltämään musiikkia elokuvien lisäksi peleihin, mutta tehtävää ei ole tarjottu hänelle ainakaan vielä. Yhdestä pelistä hän olisi myös valmis ohjaamaan elokuvasovituksen.

Dead Space, siitä tulisi aivan mahtava leffa. Kaikki sarjan pelit ovat todella hyviä, ja pidin jopa viimeisimmästä osasta toisin kuin kaikki muut!”

Lue koko haastattelu täältä.

Lisää luettavaa