Mitähän ovat Jouni Hynynen, Martti Syrjä, Pate Mustajärvi ja kumppanit tuumineet, kun ovat tämän kokoelman valmiina kuulleet?

Voiko kokoelmalevy, jolla ovat mukana muun muassa Olli Lindholm, Martti Syrjä, Jouni Hynynen ja Toni Wirtanen olla huono? No, mitähän tähän nyt sanoisi.

Tuore Backseat of a Mustang Vol. 2 -kokoelma putoaisi varmasti monen tutkan alle ja jäisi kyhjöttämään huoltoasemien CD-hyllyyn, ellei mukana olisi niin nimekästä suomirockin tähtikaartia. Sillä isot kotimaiset nimet tulkitsevat suomalaisia rockbiisejä – jotka esitetään housebändin voimin niin karaokehenkisesti, että mieli typertyy ja tajunnalla on vaikeuksia käsitellä kuulemaansa.

Hynysen tulkitsema Kappale kauneinta Suomea on pakotettu hard rockiksi niin kornisti, että se on melkein mahtavaa. Lindholmin näkemys Hassisen Koneen Rappiolla-klassikosta sen sijaan on niin sisäsiisti, ettei alkuperäisen asenteesta jää jäljelle mitään. Martti Syrjälle kuitenkin tunnustus erinomaisesta heittäytymisestä Panomies-biisissä!

Levyn nimen perusteella ei pitäisi tulla yllätyksenä, että sen taustalla vaikuttaa Ford Mustang Owners’ Club of Finland -yhdistys, joka sai albumin tuottamiseen jopa Henry Ford -säätiön apurahan. Ilta-Sanomien mukaan albumin tuotto annetaan kokonaisuudessaan uudelle Lastensairaalalle, jotain hyvällä asialla tässä loppujen lopuksi ollaan.

Kuuntele erikoinen kokoelmatapaus alta:

Lisää luettavaa